Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

 Economia

La Cooperativa Soldebre, amb seu a Tortosa, es troba a l’inici de la campanya de recollida de cítrics que va començar l’última setmana de setembre, amb les varietats més primerenques de mandarina, clemenrubí i satsuma. Les previsions són optimistes tot i que enguany es preveu una davallada d’entre un 20 i un 25% de la producció, degut a la dinàmica experimentada els últims anys.

“Abans només passava amb l’olivera, però per motius climàtics cada vegada més ens trobem que els fruiters tenen anyades de molta producció que fan que l’arbre se’n ressenti i no produeixi tant els anys següents”, explica Ximo Valldepérez, responsable de la secció citrícola de Soldebre. Així l’any passat la cooperativa va recollir 18 milions de quilos de cítrics (12 de mandarina i 6 milions de taronja), una xifra que enguany es preveu que sigui d’uns 14 milions.

Soldebre destina a l’exportació pràcticament el 99% de la producció, principalment al mercat alemany (un 50% del total d’exportacions), la resta va a parar a Anglaterra i Polònia principalment, així com també exporta a l’Orient Mitjà, Canadà, Sudàfrica i Finlàndia. Aquesta campanya, però vol potenciar més la seua presència al mercat local i nacional, per això incorporarà als seus certificats internacionals de qualitat (Globalgap, IFS i BRC) el de la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Clementines de les Terres de l’Ebre, un segell al qual s’acaba d’adherir. Paral·lelament, Soldebre, també ha posat en marxa una botiga online per vendre cítrics al detall d’una finca, situada al terme municipal de Roquetes, La Masia de Martins. L’objectiu d’aquest projecte és captar un mercat creixent que cada vegada valora més els productes frescos de proximitat i que aposta per productes agrícoles de qualitat collits al punt òptim de maduració. 

La campanya de recollida de cítrics s’allarga fins als mesos de març i abril quan es recullen les varietats més tardanes, però el moment de màxima activitat són els mesos de novembre i desembre, durant els quals poden arribar a treballar 100 persones al camp i 120 més a la planta.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s