Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

 Economia

Tant esperances com noves expectatives són el que es poden associar al panorama actual de la cooperativa de l’Aldea, després d’anys d’una situació totalment a l’inversa. L’assemblea general ordinària celebrada el 26 de juny passat va ratificar un tancament del 2016 en positiu.

Han tingut els primers beneficis després d’anys de pèrdues i tancaments en negatiu des d’abans de la fallida de la secció de crèdit, el 2011. “Feia molts anys que no es tancava en positiu, això dóna esperances i noves expectatives”, assegura el president de l’entitat, Miquel Carles.

El context actual no només augura la llum al final del túnel sinó que assegura fer front al primer pagament del conveni aprovat amb els creditors, que fa dos anys va permetre superar el concurs voluntari. “El 2018, abans que comenci el 2019, podrem complir el conveni signat al seu dia”, ratifica Carles.

Entre el 2018 i el 2030 es preveu tornar dels diners als impositors que es van adherir al conveni, sense quitances. I, entre el 2018 i el 2025, als creditors que no van donar suport al conveni, amb una quitança del 50%. Segons fonts judicials, encara hi hauria entrampats 4,47 milions d’uns 300 impositors.

Futur

A l’espera que s’obri el judici per dirimir responsabilitats en la fallida, fa sis anys, la cooperativa de l’Aldea viu dia a dia. “Augmenta l’activitat en molta cautela”, assegura el president. Per això, no pensen en grans inversions. “Es tracta que les instal·lacions funcionin al 100%”, resumeix Carles.

Cal optimitzar les instal·lacions i, sobre la taula, no es descarta el lloguer o la venda del patrimoni. “Les cambres frigorífiques sí que es poden llogar, es lloguen i els actius que no necessitem també els podem llogar o, en un futur, vendre”, conclou. Tot i que tard i que molts no el veuran, sembla que s’obre un camí viable després del capítol més fosc.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s