Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

 Economia

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha donat la raó al consistori en l’ordenança impulsada per gravar l’ocupació de terrenys per on passen instal·lacions elèctriques. Es recaptaran a l’any vora 130.000 euros.
 
El terme de Tivissa és el cinquè més gran de Catalunya. Per les seves 21.000 hectàrees –una quarta part són terrenys municipals– transcorren onze quilòmetres de línies de mitjana i d’alta tensió, vora quatre quilòmetres de gasoducte de baixa pressió i quatre quilòmetres més d’un gran gasoducte d’alta pressió.
 
Al final del 2015, el consistori va aprovar una ordenança fiscal per gravar la “utilització privativa o aprofitament especial del domini públic local de les instal·lacions de transport d’energia elèctrica, gas, aigua i hidrocarburs”. En el cas del municipi, afecta Enagás, Gas Natural i Red Elèctrica de España (REE).
 
Després que REE impugnés l’ordenança, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha donat la raó al consistori. L’alt tribunal desestima el recurs contenciós administratius contra l’acord del ple. “Tenim la tranquil·litat que la resolució del TSJC transcriu literalment una sentència del Tribunal Suprem de Madrid, d’un altre municipi que deia exactament la mateixa cosa, que dona la raó a l’Ajuntament”, va assegurar ahir l’alcalde de Tivissa, Jordi Jardí.
 
Mentre espera que l’elèctrica presenti un altre recurs, el consistori confia que, abans no acabi l’any, l’Ajuntament tingui una sentència en ferm. A partir d’aquí, Tivissa podrà ingressar aproximadament 130.000 euros anuals. “És un precedent històric”, va detallar ahir Jardí. “Ningú havia aconseguit guanyar un contenciós administratiu a una empresa d’aquestes dimensions i per aquesta casuística”, va dir.
 
Tot i així, amb criteris de prudència, l’Ajuntament de Tivissa no va liquidar ni incloure en els comptes del 2016 i del 2017 aquesta taxa. “No s’ha consignat l’ingrés i, per tant, no s’ha gastat”, va afirmar.
 
En aquest sentit, cadascuna de les empreses afectades per l’impost es troba en una situació diferent. A banda de REE, Enagás ha pagat cada any la taxa. D’altra banda, Gas Natural va impugnar la liquidació al Tribunal Contenciós Administratiu de Tarragona i espera la resolució.
 
Parcs eòlics
 
Paral·lelament, l’Ajuntament de Tivissa ha començat converses amb el departament de Treball arran de l’oferiment del consistori per acollir instal·lacions eòliques en dues zones del terme. 
 
0
0
0
s2sdefault
powered by social2s