Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

 Economia

Ampliació de les instal·lacions de la nau de Tortosa

La multinacional líder mundial en embalatge inverteix 8 milions d’euros a Tortosa i l’Aldea en innovació tecnològic i preveu crear a mitjà termini 80 nous llocs de treball.

Un laboratori d’avantguarda per al desenvolupament de projectes, disseny i construcció de motlles de plàstic. Un Centre d’Estudis de Tecnologia de formació avançada en plàstics en tecnologies d'envasament intel·ligent. Unes instal·lacions de prototips digitals i impressió 3D. Aquest són només alguns dels serveis que oferirà el nou centre d’innovació Blue Sky que el grup nord-americà Nypro/Jabil ha inaugurat al polígon Catalunya Sud de l’Aldea. El grup, que és líder mundial en embalatge i global manufacturing, va adquirir fa dos anys l’empresa la tortosina Plásticos Castellà.

El nou centre té 5.600 m², segon de la seva classe en el món i únic a Europa, pretén instaurar la innovació competitiva, respondre més de pressa a les demandes canviants del mercat i reduir els riscos i costos associats amb el disseny, el subministrament i la fabricació. En centre serà la referència del grup a Europa en recerca, i també en una nova àrea logística. A dia d’avui a les Terres de l’Ebre, l’empresa donar feina a més de 400 treballadors i s’espera que a mitjà termini s’ampliï  amb uns vuitanta llocs de treball.

Jabil_Aldea.jpg

Nou centre d’innovació Blue Sky del grup nord-americà Nypro/Jabil ha inaugurat al polígon Catalunya Sud de l’Aldea.

Paral·lelament, també s’ha ampliat el centre productiu ubicat a Tortosa  amb una nova nau de 2.000 metres quadrats per reforçar la producció d’injecció de plàstic. En total, haurà invertit gairebé vuit milions d’euros a les terres de l’Ebre. “Aquest és un exemple de com és post passar d’una dimensió local a una de global sense perdre de vista els valors bàsics de la tenacitat, la capacitat d’innovació i la qualitat en la producció”, ha explicat Leandre Aymerich, Regional Operations Leader. “Cal destacar el compromís de l’empresa amb Tortosa i les Terres de l’Ebre. Perquè aquesta és una aposta de futur, de treball i compromís”, ha explicat Ferran Bel, alcalde de Tortosa. “Des de les institucions hem d’estar atents a les necessitats d’aquest tipus d’empreses per atendre les seues necessitats en la mesura de les nostres possibilitats, des dels ajuntaments, fins a la Generalitat passant pel Consell Comarcal i així evitar la fuga de talents”, ha explicat Dani Andreu, alcalde de l’Aldea i President de consell Comarcal del Baix Ebre.

“És un exemple del que és el nostre país, un país que aposta per la indústria i la innovació, un del actius que ens farà sortir de la crisi amb una ocupació estable i amb feines ben retribuïdes.”, ha explicat el conseller Baiget. “Tenim més de cent centres repartits per tot el món i aquest serà el segons més important, aquest és un compromís fantàstic”, ha explicat Erich Hoch  Executive Vice President & CEO Jabil Packaging Solutions.

Tecnologia puntera

El centre d’innovació Blue Sky de Tortosa és una de les joies de la corona de la presència internacional de Jabil i conté unes capacitats i un valor extraordinaris: Un laboratori d'avantguarda per al desenvolupament de projectes i per al disseny i la construcció de motlles. Una zona d’assaigs per al desenvolupament de prototips destinada a liderar l’acceleració de comercialització. Un nou magatzem amb 2 000 m² d’espai addicional per a l’emmotllament per injecció. 1 600 m² per a un nou centre de producció de motlles i matrius. La primera i única Torre de Control Jabil d’Europa, que dirigirà un servei de primera categoria internacional per ajudar els clients en les decisions sobre la Cadena de Subministrament Digital Intel·ligent. 

 

Una empresa familiar globalitzada

D’arrel familiar i fundada l’any 1974, Plásticos Castellà té clients multinacionals de la solvència de Nestlé, Henkel i Kraft. Jabil, l’empresa matriu de Nypro, cotitza a la borsa de Nova York, disposa de noranta emplaçaments en quatre continents i té 180.000 treballadors. Amb l’entrada al comitè directiu ens assegurem que la planta de Tortosa tingui viabilitat i inversions. La multinacional del sector del plàstic Nypro/Jabil, a la qual es troba integrada des de fa dos anys la tortosina Plásticos Castellà.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s