Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

 Economia

Representats d'Adif i el Consell Comarcal durant l'acte de signatura / Cedida

Adif i el Consell Comarcal del Baix Ebre han signat aquest dimecres un contracte d’arrendament, per un període de 20 anys, pel qual l'empresa pública cedeix els terrenys pertanyents a l’antiga línia de ferrocarril que unia les poblacions de Tortosa i La Cava.

Es tracta del tram comprés entre els ponts de la carretera C-42 i l’autopista AP-7 amb els que l'ens comarcal vol promoure la creació de la Via Verda del Carrilet entre Tortosa i L’Aldea. En total, els terrenys sumen una superfície de 55.060 m2, distribuïts  entre els termes municipals de Tortosa i L’Aldea amb una longitud de 7,1 quilòmetres.

Aquesta línia, d’ample mètric i també coneguda com Lo Carrilet de la Cava o Carrilet del Delta de l'Ebre, va ser construïda i explotada inicialment per la companyia Ferrocarrils Econòmics (FESA) i posteriorment per FEVE, que es va fer càrrec l’any 1964 fins a la seva clausura, el 1968.

Segons l’acord, el Consell Comarcal durà a terme, en un termini de 2 anys, les obres d’adequació de la Via Verda i la instal·lació de 3 panells, situats a l’origen, en el punt mitjà i al final del traçat, que informaran els ciutadans del lloc físic en el qual es troben, així com d’una breu història del tram que estan recorrent.

La signatura d’aquest acord s’emmarca en la política de Responsabilitat Corporativa d’Adif, en la que un dels eixos d’actuació és millorar l’impacte social i econòmic en les comunitats locals on desenvolupa la seva activitat. En aquest context, Adif pretén donar resposta als reptes de mobilitat sostenible, així com impulsar la reutilització d’antics traçats ferroviaris per promoure el desenvolupament econòmic local a través del programa Vies Verdes.

Des de l’inici del programa de Vies Verdes, Adif ha mostrat un gran interès en el seu desenvolupament, col·laborant en diverses actuacions de l’esmentat programa i, en aquesta voluntat de cooperació, Adif desitja contribuir posant a disposició del Consell Comarcal del Baix Ebre els sòls objecte del contracte.

El Consell Comarcal del Baix Ebre durà a terme aquest projecte amb l’objectiu de dinamitzar la zona, posant en valor l'ús l’antiga infraestructura ferroviària. Amb la materialització d’aquesta iniciativa es produirà la unió amb l’actual Via Verda entre Tortosa i La Puebla de Híjar, a Terol.

L’acord l’han signat el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Daniel Andreu, i el Delegat de Patrimoni i Urbanisme Nord-est d’Adif, Juan Manuel de las Heras. 

 

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s