Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

sorea

 Economia

Sanció d'1,1 milions d'euros a la nuclear d'Ascó per 'negligències' en la gestió de residus radioactius

Sanció inèdita a la central nuclear d’Ascó, que ha estat condemnada a pagar 1,1 milions d’euros per gestionar de forma ‘negligent’ residus radioactius. Una sentència de l’Audiència Nacional publicada pel diari El Pais confirma el que dos inspectors del Consell de Seguretat Nuclear van descobrir al 2011: que la central havia perdut o extraviat per manca de seguiment 233 residus radioactius.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Ensenyament atorga 1.195 ajuts de menjador a les Terres de l'Ebre

El Departament d’Ensenyament ja ha atorgat 108.690 ajuts de menjador, un total de 24.641 més que a l’inici de curs del passat any. Del total dels ajuts concedits a principis de novembre, un total de 18.413 corresponen al 100% de la beca i la resta, 90.277, cobreixen el 50% del cost del menjador. El passat curs 2016-2017, Ensenyament va destinar gairebé 68 milions d’euros, amb més de 106.000 ajuts concedits a finals de curs.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Colors del Delta, la proposta guanyadora per a l’adequació de l’antic espai de Mobles Delta

Gairebé 600 persones, un 5.70% del cens, han votat en la campanya de participació ciutadania que va obrir l’Ajuntament de Deltebre per escollir el projecte d’adequació de l’entrada del municipi per l’avinguda Goles de l’Ebre. La proposta seleccionada, en un 93% dels vots, ha estat la de Colors del Delta.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Un estudi apunta a la responsabilitat legal de l'Estat en la regressió del Delta

 

La inacció de l’Administració de l’Estat per buscar i aplicar solucions a la problemàtica al tram final del riu Ebre i la regressió del Delta és denunciable. Així ho determina un informe inèdit que aporta un nou punt de vista des de l’àmbit jurídic i xifra en 220 milions d'euros les pèrdues patrimonials per als pagesos. La Comunitat de Regants de l’Esquerra de l’Ebre s’ha dotat amb una eina amb la que es pretén reclamar, primer institucionalment i si no, per la via legal, actuacions d’immediat per fer front a la vulnerabilitat del Delta. 

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

El creixement econòmic patirà una petita desacceleració per la incertesa política al darrer trimestre

Les previsions de creixement econòmic per al darrer trimestre de 2017 es veuran marcades per la situació d’inestabilitat política que viu Catalunya. La càtedra d’economia local de la URV creu que el ritme de creixement que actualment és del 3% es desviarà unes dècimes però que l’impacte a l’Ebre serà mínim.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

La 'Xylella fastidiosa' i altres preocupacions del sector, a les Jornades citrícoles d’Alcanar

L'objectiu de les XXIV Jornades Citrícoles d'Alcanar és potenciar la transferència de coneixements i fomentar el debat dins del sector. Jordi Monfort, regidor d’Agricultura, explica que “per a aconseguir-ho, s'abordaran temes d'interès amb un clar vessant pràctic, com les amenaces que comporten les plagues, els factors que contribueixen a garantir la viabilitat del sector i els reptes que afronta la citricultura en un context globalitzat i altament competitiu”.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

La residència d'avis de l'Ametlla de Mar obrirà portes després d'anys tancada

Després d’anys tancada, per falta d'assignació de places públiques, gràcies a la signatura del decret de la consellera Dolors Bassa, el passat octubre, s’ha pogut donar el tret de sortida final a la gran obertura del centre. El centre oferirà un total de 64 places públiques: 40 de residència assistida, 14 per a persones amb discapacitats i 10 per a persones usuàries del servei de centre de dia.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s