Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

El geòleg Àlvar Arasa s'ha referit a diversos temes sobre la regressió del Delta de l'Ebre i a la campanya dels sediments, la qual ha tingut dos episodis testimonials i recents amb aportacions de 130 tones de sorra des de Mora d'Ebre i Benifallet.

Segons Arasa, "tant de bo les proves donin resultats, el que passa és que per a transportar sorra, el riu necessita un cabal sostingut entre 400 i 800m3/s i l'altra, és que aquesta sorra pugui arribar a colmatar els arrossars i contrarestar el grau de subsidència quan es posin en marxa els canals".

Àlvar Arasa va manifestar-se, totalment d'acord amb la campanya, però va advertir que, "dins de Mequinensa o Riba-roja i en el conjunt d'embassaments que s'han anat construint durant tot un segle, ens podem trobar tota la taula periòdica, metalls pesants i no pesants, desitjables i no desitjables, així que haurem de netejar i seleccionar el que hem de portar al Delta de l'Ebre. El que faran els sediments transportats pels canals, és atenuar la subsidència, la regressió ja seria un altre problema".

Ebredigital.tv

robavideo 300x250