Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

 Cultura

Fa una setmana va finalitzar l’exposició fotogràfica sobre la colònia química de Flix a vistes de la fotògrafa Montse Grau. Tot i això, les instantànies queden per la història i el pas del temps a la Colònia Müller cada cop se fa més palès. La proposta que us fem avui es veure aquesta barri alemany des d’un punt de vista subjectiu.

El pas del temps se fa palès a la Colònia Müller, un barri alemany construït a Flix perquè els treballadors que estaven a la plantilla de la fàbrica química poguessin viure-hi. El desmantellament de la fàbrica i el nul manteniment està deteriorant una colònia que tot i ser un espai urbà és d’alt valor històric i patrimonial. Ara, Montse Grau, fotògrafa riberenca, regala un passeig per diferents escenes d’aquest espai.

Tot i que Grau és procedent de Benissanet, la seva parella és del poble de Flix, i així va ser com li va arribar a ella per inspirar-se en aquest lloc.

Si l’objectiu de Montse era trobar un lloc en decadència, va encertar en triar un espai com la Colònia Muller, una urbanització que li ha permès desenvolupar un treball artístic molt elaborat que a la vegada servirà per donar-lo a conèixer alhora de documentar-lo històricament. Ara, però, aquest barri, d'influència germànica, marcada per la procedència alemanya de l'empresa i de l'arquitecte Paul Müller, és un espai en continu deteriorament a causa del tancament de l'empresa, que ha passat desapercebut pels ulls del seu entorn.

Recull del passeig per la Colònia Müller amb Montse Grau. 

 

 

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s