Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

 Cultura

El Museu de la Pauma del Mas de Barberans s’encabeix dins de la recuperació del patrimoni etnològic perquè sigui present i viu en les dècades vinents. Per això porta a terme activitats de recerca, de difusió i de creació de productes, mesclant la tradició i la modernitat a través de programes pedagògics dels oficis i de diferents tallers.

Lo Rogle ha estat el taller de creació i experimentació que ha girat al voltant de la pauma i que, aquest divendres 12 de gener, a les 18.00 h, a l’Escola d’Art i Disseny d’Amposta (ESARDI), donarà a conèixer els primers productes ideats per una quinzena de professionals de diferents disciplines sota la tutela de Curro Claret, dissenyador reconegut que forma part d’una nova generació de dissenyadors amb un discurs de caràcter social i mediambiental. Curro Claret va cursar els estudis de disseny industrial a l’Elisava (Escola Universitària de Disseny i Enginyeria de Barcelona) d’on ara n’és professor i va realitzar part d'un màster al Central Saint Martins, College of Art and Design de Londres.

L’objectiu de Lo Rogle ha estat explorar, investigar i proposar noves aplicacions al voltant de la pauma i demostra que aquesta fibra natural, sostenible i de quilòmetre zero, extreta del margalló, també té un espai en el món actual a través d’usos i objectes nous que siguin susceptibles de comercialització.

Lo Rogle s’ha dirigit a persones vinculades al disseny, a l’artesania i l’interiorisme, també a artistes, arquitectes i persones interessades amb la pauma. A més, el disseny del catàleg del producte s’ha realitzat en col·laboració amb l’alumnat de la gràfica publicitària d'ESARDI.

Per a enguany, Lo Rogle continuarà amb més tallers que se centraran en aspectes legals com llicències i patents entre altres, en circuits de comercialització i anàlisis de mercat. A més, el pròxim 2 d’agost de 2018, coincidint en les activitats de la fira de fibres naturals del Mas de Barberans, s’inaugurarà l’exposició completa al mateix Museu de la Pauma.

El projecte és fruit de la cooperació de l’Ajuntament del Mas de Barberans i del Consell Comarcal del Montsià que rep el suport i el finançament  del Servei d’Ocupació de Catalunya, mitjançant el projecte “Treball a les 7 comarques” que impulsen els ajuntaments d’Amposta, Alcanar, Freginals, la Galera, la Sénia, Godall, Mas de Barberans, Masdenverge, Sant Jaume d’Enveja, Sant Carles de la Ràpita, Santa Bàrbara, Ulldecona i l’EMD dels Muntells. L’objectiu del projecte és donar suport a la dinamització econòmica del Montsià per generar riquesa i llocs de treball, seguint les línies de treball de l’Estratègia Territorial per a la Reactivació Econòmica i l’Ocupació Montsià2026.

 

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s