Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

 Cultura

L’Ajuntament d’Ascó ha presentat aquest matí en roda de premsa una nova proposta per aquest estiu, es tracta de l’Ascó Jazz Festival, un cicle de dos concerts que tindran lloc el divendres 21 i dissabte 22 de juliol al Casal Municipal d’Ascó, a partir de les 21h.

L’alcalde de la població, Josep M. Buixeda i la regidora de Cultura, Montserrat Lerma, han donat tot tipus de detalls sobre aquesta nova activitat que pretén posar en el calendari de l’agenda cultural i musical catalana el municipi d’Ascó; així com oferir als habitants de la zona, i en definitiva a tots els amants de la bona música, una proposta cultural i lúdica de primer nivell per aquest estiu.

En aquesta primera edició s’ha apostat per un cartell de molta qualitat amb dues de les bandes amb més renom i més seguidors del Jazz en el panorama català. Estem parlant de La Vella Dixieland, que vindrà acompanyada per dos grans artistes com són la vocalista Marian Barahona i el trompetista Josep M. Farràs, i que obriran l’Ascó Jazz Festival el divendres 21 de juliol. L’endemà serà el torn del grup de Falset, la Soul Machine, qui va interpretar la cançó de l’estiu de l’any passat de TV3 “Fes-te l’Estiu”.

L’Ascó Jazz Festival comptarà, a més, amb un espai gastronòmic on, després dels concerts, els que hagin adquirit les entrades o l’abonament pels dos dies podran degustar tot un seguit de tapes i “platillos” que satisfaran els paladars dels més gourmets.

Artistes convidats

La Vella Dixieland es va fundar l’any 1980 i des d’aleshores ha tingut una progressió constant: ha enregistrat 9 discos, ha fet més de 3.000 actuacions, ha participat en els millors festivals de jazz del món i ha col·laborat amb nombrosos artistes i grups del país com els Comediants, Els Pets, Lax&Busto, El Tricicle…

En aquesta ocasió arriben a Ascó acompanyats per dos artistes de gran prestigi. D’una banda amb Josep M. Farràs, trompetista format en el Club de Jazz d’Amics de les Arts i Joventuts Musicals de Terrassa que ha destacat sempre per una sonoritat potent i agressiva, i una versatilitat estilística, que li ha permès col·laborar amb grans artistes i moltes formacions de jazz.

D’altra banda, Marian Barahona, cantant de jazz i bossa nova. Destaca pel seu estil particular que pivota sobre una veu de vegades blanca i pueril, de vegades madura, sensual i negrificada. També ha participat als programes ‘En directe Mari Pau’ i ‘Temps era temps’ de Televisió de Catalunya (TVC). Ha col·laborat amb formacions com el trio de Gerard Nieto, Lucky Gury o fins i tot amb el grup Fundación Tony Manero.

La Soul Machine és un referent del soul, el funky i el rhythm’n’blues a Catalunya. Són més de 15 anys portant als escenaris els grans èxits de la música negra, un bagatge que ha permès a la banda de Falset consolidar una base musical i un extens repertori de clàssics als que han donat el seu toc personal.

La Soul Machine és energia en estat pur, una energia que connecta i contagia el públic que busca en la música sentiment, emoció i ànima. La banda reivindica un gènere que segueix ben viu, i ho fa sent fidel a la potència i la calidesa pròpia de la música negra.

La Soul Machine va protagonitzar ‘La cançó de l’estiu’ de l’any 2016 de TV3 i Catalunya Ràdio amb el tema original: “Fes-te l’estiu” i que era una crida optimista perquè cadascú es faci l’estiu a la seva manera

Venda d'entrades

L’Ajuntament d’Ascó posa a la venda un número d’entrades limitades que es podran adquirir a través de la pàgina web de ticketmaster i presencialment a l’Oficina de Turisme d’Ascó.

Existeix la possibilitat d’adquirir dos tipus d’entrades; les entrades simples per cada dia de concert, amb un preu de 10€, i que inclou l’assistència al concert i a l’espai gastronòmic.

També hi ha la possibilitat d’adquirir un abonament pels dos dies de concert per un preu reduït de 15€. El pack inclou l’assistència als concert els dies 21 i 22 de juliol i a l’espai gastronòmic.