Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Esclat

 Cultura

Es tracta d’una de les últimes accions del Festival d’Acció Poètica Bouesia que enguany celebra la seua dotzena i última edició. Concretament, la d’aquest diumenge ha consistit en menjar-se una maqueta de 2 metres per 2 metres del delta de l’Ebre feta amb coca de recapte. 

Cada participant havia de marcar el territori deltaïc que s’havia de menjar amb una banderola amb una frase escrita. Es tracta de l’acció IP25 Antagonisme Agònic de Rafael Tormo Cuenca. També ha intervingut l’artista escocès-valencià Graham Bell Tornado que ha realitzat un ritual antropofàgic vestit de vedette on els assistents han pogut menjar-se unes galetes amb forma de ninot. Mireia Andreu, Roman Aixendri i Jaume Martínez han presentat la performance Deltofaga fent servir algunes de les deixalles que habitualment es troben pel Delta. I Miquel Àngel Marin amb el seu clarinet i una màscara de mosquit ha encapçalat una processó pels voltants de Lo Pati i el Pere Mata seguit pel Delta comestible dalt d’una peanya de Setmana Santa.

El lema d’aquesta dotzena edició del festival és Menjar-se el Delta. Menjar-se Carles Hac Mor. Menjar-se la poesia, un lema amb el qual la Bouesia vol reflexionar sobre el canibalisme ancestral i també sobre si el fet de menjar-se objectes pot representar també un acte d’antropofàgia. “L'espècie humana i les coses sembla que hagin entrat en un procés de dissolució, en el qual l'ésser humà s'ha convertit en cosa i la cosa s'ha humanitzat”, apunta Rafa Tormo, codirector juntament amb Miquel Àngel Marín d’aquest festival. 

El delta de l’Ebre és un espai natural amb una forta càrrega simbòlica per a la Bouesia, un espai fràgil guanyat al mar després de dècades d’esforç col·lectiu dels seus habitants i del qual la Bouesia n’ha sabut explorar les potencialitats creatives. “El delta és molt més que un espai natural i turístic i reduint-lo a una marca turística s’estan deixant de banda les seues potencialitats de territori encara per transformar”, afegeix Tormo. 

Dissabte que ve, 12 de novembre hi haurà una altra acció antropofàgica al Mercat Municipal de Tarragona, en la qual els bouetes es menjaran un pastís que representarà la figura de Carles Hac Mor.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s