Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

https://tickets.cac.es/internetCAC/index_eg.vpi?languageid=5

 Cultura

Masdenverge tanca el cicle 'Ebre, Música i Patrimoni'

El molí de Rosquilles de Masdenverge ha sigut l’escenari de la darrera proposta d’Ebre, Música i Patrimoni, que en les darreres setmanes ha portat recitals poètico-musicals per diferents indrets ebrencs. Els poetes locals Ruben Royo i Montse Parrot, acompanyats per la guitarra del cantautor ampostí Noel Luna van traslladar aquest diumenge al públic al paisatge d’oliveres i la vida al poble, com univers singular i, a la vegada, font d’inspiració literària.

La jota del Peuet, la recuperada en la 8ena edició de la Festa de la Jota

Els joteros i joteres riberencs i de comarques veïnes van respondre un any més a la crida per a participar en la Festa de la Jota de la Ribera d’Ebre, que es va celebrar dissabte a la tarda a la plaça de l’Església de la Torre de l’Espanyol.

La Festa del Renaixement es promociona a la Fête du Roi de l’Oiseau a Le Puy-en-Velay

Tortosa i la Festa del Renaixement han estat presents, un any més, en la 32a Fête du Roi de l’Oiseau de Le Puy-en-Velay, una de les festes de recreació històrica més importants d’Europa. Els Abanderats de la Festa, la Fanfara de la Vegueria i la companyia de l’Escola Municipal de Teatre, que ha estrenat “Flumen”, una obra que gira entorn del riu Ebre i el seu ecosistema, han participat, aquest cap de setmana, en la festa renaixentista de Le Puy.

Una cinquantena d'alumnes aprendran música d'arrel a Tortosa

Prop de 50 alumnes aprendran música d’arrel a Tortosa a partir del pròxim més d’octubre amb l’inici del curs de l’Aula de Músiques de la Terra. Aquest està impulsat per la Casa de la Jota, un projecte formatiu que ofereix la possibilitat d’estudiar guitarra, guitarró, instruments de pua, acordió diatònic, cant popular, dolçaina, tarota, gralla, percussió tradicional i altres assignatures teòriques i de context en l’aprenentatge de la música popular.

L'activitat 'Alumne per un dia' torna a l'Escola d'Art de Tortosa per apropar l'oferta formativa als ciutadans

El proper dijous 14 de setembre, l'Escola d'Art de la Diputació a Tortosa organitza l'activitat "Alumne per un dia", una jornada de portes obertes que servirà per presentar l'escola a la ciutadania i per captar nous alumnes. Els participants a aquesta activitat podran apuntar-se, de forma gratuïta, a tallers sobre diferents disciplines com la pintura, el gravat, la ceràmica o la impresió 3D i conèixer així el centre i la tasca que s'hi desenvolupa. 

La Festa de la Jota de la Ribera d’Ebre, enguany a la Torre de l’Espanyol

La Festa de la Jota de la Ribera d’Ebre, organitzada per l’associació Lo Fardell Patxetí i el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre amb suport de tots els pobles riberencs, arribarà enguany en la seva rotació per la comarca al poble de la Torre de l’Espanyol. Serà la tarda del dissabte 16 de setembre, a la plaça de l’Església de la població.

Dotze regions del Mediterrani agermanades pel joc de la morra

La Ràpita és el marc aquest cap de setmana d’un torneig internacional d’un joc genuïnament mediterrani: la morra. Hi participen 80 paralles de jugadors vinguts de regions d’Itàlia (Friül i Sardenya) i França (Savoia, Niça i Còrsega), principalment; però també d’Eslovènia, Croàcia, Aragó i el País Valencià. Aquesta és la quinzena edició del torneig Murramundo i per primer cop arriba a Catalunya.

El grup de comunicació L'EBRE es solidaritza amb el setmanari El Vallenc

El setmanari L'EBRE i tots els mitjans del Grup L'EBRE expressem la nostra solidaritat amb el setmanari El Vallenc. És intolerable que un cos armat escorcolli un mitjà de comunicació. La premsa local i comarcal sempre ha estat i estarà al servei del país.

L'Aldea acull un el campament romà Via Scipionis

L’Aldea ha tornat a finals del segle III abans de Crist per recrear l’arribada de les legions romanes durant la segona guerra púnica. Un grup de recreació històrica ha sortit  de la torre de la candela en direcció a Cartagena en que s’anomena Via Escipió. 

Aquest dissabte Flix comença les jornades de patrimoni

Des de fa deu anys Flix desenvolupa unes jornades per recuperar i conèixer  el patrimoni local i comarcal. A partir d'aquest cap de setmana comença el cicle de conferències i activitats que permetran als veïns conèixer, en aquesta ocasió, les muralles i les fortificacions.