NOU INVASOR AL DELTA DE L’EBRE

Confirmada la reproducció de la granota toro a l’Estat espanyol i Catalunya. Fa uns dies es van localitzar capgrossos en una llacuna del Delta. Es tracta d’una espècie invasora originària d’Amèrica del Nord i considerada com una de les 100 espècies invasores més nocives del planeta, pel seu impacte ecològic. S’ha activat el protocol per intentar eradicar-les.

GEMMA CARIM DEIXA EL PDCAT

Gemma Carim deixa el PDCat.Justifica l’abandó del partit perquè assegura que no encaixa amb el seu projecte de poble ni de comarca. Tot i això, Carim complirà amb el mandat tant com a l’Ajuntament de Vinebre com alcaldessa com al Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre com a presidenta.

ACTE EMOTIU A LES PORTES DELS ALFACS

El moviment veïnal per l’AP-7 gratuïta rebaixa el to reivindicatiu en el tall 200 per recordar la catàstrofe dels Alfacs. Un emotiu acte a les portes del Càmping posa en valor la feina d’entitats socials, polítiques i anònims per gestionar les tragèdies que acumula l’N-340.

PROJECTE DE RECUPERACIÓ DE LA FAÇANA FLUVIAL D’AMPOSTA

El projecte de recuperació de la façana fluvial d’Amposta rep una subvenció del Fons Europeu Marítim i de la Pesca. El consitori rebrà 115.000 euros per intervenir al tram entre el Poador i el segon fossat del Castell, amb una inversió prevista de 160.000 euros, dins d’un projecte integral que vol potenciar el municipi i el nucli antic cap al riu.

DIA DE LA JUSTÍCIA GRATUÏTA

I avui és el Dia de la Justícia Gratuïta. Cap al final de l’informatiu coneixerem com funciona el torn d’ofici a les Terres de l’Ebre. Hi ha més de 180 advocats, 6 diaris a les partides judicials de Tortosa, Amposta i Gandesa.