L’Ametlla de Mar sumarà un cèntric aparcament al solar de les escoles velles

2018-05-25T21:19:15+00:00 25 de maig de 2018|Societat| |Tags: , , |0 Comentaris

Un nou aparcament municipal, cèntric i accessible. És el que l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar construirà a partir de la setmana vinent al solar de les Escoles Velles, damunt de l’actual pàrquing
soterrat. Sense renunciar a futurs usos, el govern vol aprofitar l’espai creant una setantena de places d’estacionament i urbanitzant les voreres perimetrals. Des de la posada en funcionament de l’aparcament subterrani, ara ja fa 8 anys, que el solar ha estat totalment en desús. Per donar-li una utilitat, es crearà un pàrquing de superfície per augmentar la capacitat de zones d’estacionament i descongestionar el trànsit rodat pels carrers interiors del centre urbà.

“Tenim el compromís de fer un poble encara més atractiu i en el que sigui molt fàcil entrar al nucli urbà i trobar un lloc d’aparcament”, explica l’alcalde de l’Ametlla de Mar, Jordi Gaseni. “Pensem que aquest és un espai molt cèntric i que servirà per descongestionar el nucli històric”, afegeix. En aquesta línia, l’alcalde comenta que estan treballant en el model de gestió. “Som conscients que
tenim l’aparcament soterrat baix mateix i serà una gestió lligada, però estem estudiant poder oferir un tracte diferent en ser un espai descobert”, explica, perquè “sigui més atractiu”. A les places disponibles a les plantes soterrànies, caldrà afegir unes 70 places noves més en superfície per a turismes i motocicletes. Construir aquest espai d’aparcament no significa que es renunciï a poder
recuperar el solar per edificar un equipament cultural o de serveis. L’alcalde considera que un projecte així hauria de ser referendat per la població. “Creiem que una actuació futura hauria de ser un planejament d’obra molt ben acordat amb la població. Ara, ens veiem capacitats per aprofitar aquest espai, però sense hipotecar el solar perquè en un futur pugui haver-hi un edifici”, exposa Gaseni. Per això, “traurem les pilones que molestaven a la vista però podent recuperar la seva funció en un futur, si cal”.

Els accessos al nou aparcament de superfície estaran situats a la cruïlla del carrer Pouet amb el Jacint Verdaguer. Però a més, s’habilitarà una entrada a la cantonada entre el carrer Llibertat i l’avinguda Batlle Josep Pijoan. Precisament, s’aprofitarà l’obra per urbanitzar el perímetre, amb unes voreres més àmplies. “Amb la realització d’aquest projecte, no només pretenem oferir més aparcament si no que també volem guanyar espai públic amb unes voreres més amples i més accessibles per als vianants”, comenta l’alcalde. Això serà possible també per la retirada dels pals d’enllumenat que rodejaven el solar de les Escoles Velles.

Les obres s’iniciaran la setmana vinent, amb la retirada de les pilones i la col·locació d’una xarxa de protecció i impermeabilització. Posteriorment, es la regularització de les altures del solar amb el
formigonat i l’acabament del pàrquing. Els treballs es financen amb recursos propis de l’Ajuntament i la majoria de treballs els faran els operaris municipals.

Comentaris
X
X