L’Ebre es disfressa i s’inunda de confeti

2018-03-04T21:41:31+00:00 13 de febrer de 2018|Societat| , , , , , |0 Comentaris

 Més de 40 anys dels carnavals de Ferreries a Tortosa

Fa més de 40 anys que el barri de Ferreries, a Tortosa, és l’escenari del carnaval a la capital del Baix Ebre. La cita, on centenars de persones s’hi reuneixen, ajunta tots els tipus de disfresses i les barreja amb la música, el confeti i la diversió. Una de les propostes més interessants van ser les d’aquestes nenes que van triar vestir-se de lloros. La organització fa un bon balanç de la participació, que cada any augmenta més.

Gràcies a la col·laboració del comerç del barri i a la col·laboració de l’Ajuntament de Tortosa, l’Associació de Veïns del Barri de Ferreries – Sant Vicent pot oferir premis per gairebé tothom que hi participa.

El carnaval de l’Ampolla, dos dies amb propostes per tots els públics

La majoria de pobles de les Terres de l’Ebre van celebrar el carnaval dissabte i van allargar les activitats fins diumenge. A l’Ampolla, però, ho van començar el divendres amb el pregó i la festa del pijama. Durant el cap de setmana han tingut diverses activitats i el dissabte, la rua, una de les més esperades. Amb pijama pels carrers i anant per tots els bars del municipi. D’aquesta manera els veïns de l’Ampolla van començar el divendres el carnaval. Una festa que en aquest municipi del Baix Ebre s’allarga fins diumenge. Els tres dies van servir pel pregó, la festa del pijama i la rua de carnaval que cada any augmenta de participació.

La festa arranca sempre divendres al vespre amb un correbars per tots els establiments de restauració del municipi. Enguany van participar-hi més de 1000 persones disfressades de totes les maneres.

 

Santa Bàrbara matina per celebrar el carnestoltes

A primera hora del matí i des dels mítics personatges dels Simpsons, passant per les icones dels apps de les xarxes socials i fins i tot de lladres o de taula de restaurant van ser algunes de les disfresses que van poder-se veure al Carnaval de Santa Bàrbara on des dels més petits i fins als més grans van ajuntar-se per viure aquesta festa. Molts van sortir amb carrosses, remolcs de cotxes i alguns altres van optar per anar caminant tot i que alguns pares els va tocar portar els seus menuts amb el cotxet, també tunejat per l’ocasió.

Jesús viu un carnaval molt reivindicatiu

 

Jesús va esperar-se a l’arribada del rei Carnestoltes per començar la rua amb les centenars de persones que anaven disfressades. Una de les compares més reivindicatives, la de Llibertat. Els jesusencs i jesusenques van tenir l’oportunitat de gaudir de diverses activitats com per exemple la xocolatada o la tirada de caramels i confeti. La rua i la jornada ja està consolidada i compta amb molta participació.

Durant els dies previs al carnestoltes, els centres educatius ja fan coses relacionades amb la festa per celebrar l’arribada. El dissabte l’avinguda principal del municipi va inundar-se de confeti, de colors i de molta música amb moltes disfresses. La festa va allargar-se fins la matinada.

Camarles va allargar el carnestoltes fins ben entrada la matinada

Més de 50 comparses i un total de 5 carrosses van ser les protagonistes, a Camarles, de la celebració del carnaval. En aquest municipi del Baix Ebre s’hi van aplegar tots els veïns que van allargar la festa fins la matinada. Les jornades, però, no només se centraven el dissabte.

Centenars de persones van gaudir d’una festa on la originalitat va brillar. Màscares de Rajoy, peces d’escacs,  vikings, o inclús el noms de jardí  van ser els temes més utilitzats per disfressar-se i els que més van triomfar. Enguany, però, les baixes temperatures també han marcat les temàtiques i  s’han buscat disfresses dobles per salvaguardar-se del fred. A Camarles la festa compta amb un carnaval infantil, la festa del pijama, la rua, una discoteca i l’entrega de premis. També s’hi fa l’enterrament de la sardina.

 

 

Comentaris
X
X