Demanen l’agreujant de conducció temerària al final del judici per la mort d’Emma i Manel

2018-03-04T21:41:31+00:00 13 de febrer de 2018|Societat| , , , , |Tags: |0 Comentaris

Manuel Vicente Pérez ha respost només les preguntes del seu advocat i ha negat haver consumit cocaïna abans d’haver-se produït l’accident a la N-340. La seva defensa ha relacionat el positiu de la prova de droga amb dues extraccions odontològiques que se li van practicar a l’acusat dos dies abans de l’accident. 

També s’ha argumentat que les diverses patologies cardíaques i respiratòries que pateix Pérez fan poc recomanable la ingesta de cocaïna així com que en la revisió mèdica que se li va practicar després de la seva detenció, no s’hi van detectar símptomes propis del consum de droga – el seu ritme cardíac era baix, no presentava les pupil·les dilatades i tenia un estat d’ànim relativament tranquil-.

Un dels pèrits del laboratori toxicològic ha descartat que es puguin donar falsos positius en les proves salivals i ha assegurat que una altra de les substàncies detectades determina que la presència de drogues es va donar per consum i no per contaminació.

L’advocat de Manuel Pérez ha intentat rebatre que el consum de cocaïna hagi estat la causa per la qual va perdré el control de la furgoneta que conduïa i va envair el sentit contrari, xocant frontalment contra la moto on viatjaven les dues víctimes.

El perit de la defensa ha volgut demostrar que una de les rodes hauria rebentat just abans de l’accident i que hauria estat la causa de la desviació del vehicle però els altres dos pèrits ho han rebatut per falta de marques en l’asfalt, per la trajectòria i per no haver-hi cap indici de maniobra evasiva de la furgoneta per controlar el vehicle i evitar el xoc. 

Peticions de pena màxima
La defensa del detingut demana la seva absolució, la fiscalia i dues de els acusacions li demanen a l’acusat 4 anys de presó per dos homicidis imprudents greus, que és la pena màxima contemplada en el codi penal, però l’advocada de la família de la noia morta, Leire Pérez, ha demanat a la jutge que inclogui com agreujant el dolo eventual de conducció temerària, pel fet que circulava després d’haver consumit drogues i sent conscient que els efectes de la cocaïna afectaven en la seva capacitat de conducció, posant posar en perill altres persones. Per aquest motiu la tercera acusació demana 5 anys de presó.

Pérez ha apuntat que malgrat que “la forquilla penal” de condemna que es pot demanar per aquests casos és petita, cal que es castigui amb “la pena màxima” mentre no es canvia el codi penal, com intenta “el moviment de masses de la ciutadania”. Els pares de l’Emma també han insitit en la necessitat d’endurir el Codi Penal perquè consideren que una condemna de quatre anys és insuficient. 

Els amics i familiars pressionant 
Els dos dies que ha durat el judici més d’un centenar de joves amics de les víctimes i familiars han estat a les portes dels jutjat penal de Tortosa clamant justícia per a la parella. L’arribada de l’acusat en furgó policial, des de la presó de Mas Enric, on compleix presó preventiva, han provocat els dos dies moments de forta tensió entre les joves concentrats que l’han rebut i acomiadat amb crits de “drogoaddicte” i “assassí”. 

Comentaris
X
X