Pintades crítiques amb l’exregidor socialista Toni Espanya a Amposta

2018-03-04T17:29:59+00:00 11 de febrer de 2018|Política| , |0 Comentaris

“Vaig pensar que havia retrocedit 20 anys en el meu passat, en el temps de caciquisme pujolista que per desgràcia a Amposta i a l’Ebre en general, tenia un dels seus màxims exponents”, ha apuntat Espanya. Un ambient pel què, diu, va decidir fer el pas per entrar en política. Espanya va ser regidor del PSC a Amposta fins poc abans de les eleccions del 2015. També director dels Serveis Territorials del departament d’Agricultura de la Generalitat a les Terres de l’Ebre entre 2004 i 2011.

En l’escrit, Espanya recorda l’etapa convergent a l’ajuntament de la capital del Montsià. “Vaig dedicar moltes hores de la meu vida personal a oferir una alternativa solvent, però això al moment de les eleccions no era suficientment valorat per la majoria dels meus conciutadans”.

També valora la victòria d’ERC als comicis del 2015. “Va ser un període en el que vam treballar colze a colze amb els companys d’ERC, sofrint la marginació i la intimidació del clan. Això ens va unir políticament i personalment, per això la seva victòria a les municipals la vaig sentir com a pròpia, tot i ja no estar a l’ajuntament”.

Per tot plegat, conclou que “hem gaudit poc de la normalització de les nostres institucions públiques” i “hem desaprofitat anys importants per acabar de construir un país més just i competent”.

“I continuo pensant com quan vaig començar en política, jo només vull viure en un país normal, on tothom es pugui expressar amb llibertat i els seus representants facin la feina de forma honesta i eficient. I que l’alternança política sigui el fruit de la maduresa de la societat i no un acte de venjança permanent”, exposa.

Per això, ho té clar: “Per moltes pintades que em facin assenyalant-me com a objectiu de l’odi i la intolerància, no canviaré la meua línia personal i continuaré apostant pel diàleg, la tolerància i la reconciliació. Entre d’altres coses perquè no hi ha alternativa. Perquè per mi el model d’Irlanda del Nord no és una alternativa”.

“La gent que anteposem l’humanisme a les banderes, tenim l’obligació moral de superar les barreres ideològiques entre partits i desbordar-los per construir un espai de diàleg, tolerància i reconciliació, sense ‘revanchismes’”, conclou.

Des d’ahir al migdia, les xarxes socials s’han omplert de mostres de suport a Espanya, obrint també -com ve sent habitual en moltes de les seues darreres publicacions- debat entorn a la situació política catalana i espanyola. Les primeres mostres de suport, més enllà de veïns, han estat per dirigents del PSC. A Twitter, el secretari d’organització del PSC, Salvador Illa, publicava un parell de fotos de les pintades amb el missatge ‘No nos cansaremos de pedir respeto a todas la ideas’, a més de traslladar l’escalf a Espanya i als socialistes ebrencs.

Precisament del socialisme ebrenc van venir la majoria de missatges. “Quina vergonya de país, la intolerància mai guanyarà. Gràcies Toni Espanya per la teva força i compromís”, també assegurava l’actual portaveu del PSC a Amposta, Francesc Miró.

L’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, és un dels que també ha comentat a Facebook la publicació d’Espanya. Amb una foto, on es pot comprovar que una de les pintades -la de l’entrada a la ciutat per la N-340- ja s’ha esborrat.

Comentaris
X
X