Ferran Bel s’acomiada de l’alcaldia de Tortosa prometent que sempre treballarà per la ciutat

2018-03-04T21:41:32+00:00 9 de febrer de 2018|Política| |Tags: |0 Comentaris

Un ple extraordinari aquest dijous al vespre ha omplit el saló de sessions de gent, que volien fer costat a Bel en aquest moment. Entre els assistents, alcaldes del territori, antics membres del consistori, l’exalcalde Vicent Beguer, el president de la Diputació, Josep Poblet, o la coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, entre d’altres. Al seu parlament, Bel ha fet un extens repàs per algunes de les actuacions que ha dut a terme com a alcalde. No només físiques, al carrer, sinó també d’organització interna de l’Ajuntament o de racionalització de l’economia municipal fins a deixar els comptes millor que quan va arribar, ha remarcat. Pel que fa a les obres, Bel s’ha felicitat d’haver fet un impuls important al nucli antic tot i destacar que “encara queda faena”. En aquest sentit, una de les actuacions més rellevants és l’enderroc de les cases situades al davant de la catedral, projectat des de feia dècades però que mai abans cap govern havia abordat decididament. Ara ha transformat la silueta urbana de la ciutat.

Ferran Bel ha traslladat la responsabilitat a la que sempre ha estat al seu costat en la dedicació política: Meritxell Roigé serà investida dissabte com la primera alcaldessa de la ciutat. La fins ara segona tinent d’alcalde, emocionada, ha agraït el “mestratge” que ha rebut de Bel durant aquests anys i ha remarcat que la ciutat ha viscut un canvi molt important en comparació a quan van accedir al govern. El ja exalcalde ha destacat la capacitat de treball i el coneixement del món municipal com a principals arguments que caracteritzaran la nova tasca de Roigé . A més, ha volgut contrarestar les crítiques que hi han abocat els portaveus del PSC i Movem, que han rebutjat que el relleu es faça sense la “legitimació a través de les urnes”. Segons ha recordat Bel, “Meritxell Roigé es va presentar a les últimes eleccions i va passar per les urnes, i per tant serà l’alcaldessa legítima”.

Tant el portaveu del PSC, Enric Roig, com el de Movem, Jordi Jordan, van assenyalar que aquest relleu es produeix un any abans de les pròximes municipals, amb l’objectiu d’impulsar la candidatura de Meritxell Roigé. Altres de les crítiques cap a Bel van ser el to “poc dialogant” que ha aplicat en la seua etapa a l’alcaldia, o els entrebancs que han tingut projectes ambiciosos com el de les piscines municipals.

El ple ha comptat amb l’única absència del regidor de la CUP, Xavier Rodríguez. Amb la sala plena de gom a gom, treballadors municipals i altres persones han hagut de seguir la sessió extraordinària des del pati interior de l’ajuntament, on han instal·lat una pantalla. D’altra banda, també s’ha pogut seguir en directe a tot el territori, amb l’emissió en directe a través de Canal Terres de l’Ebre i ebredigital.cat

 

https://www.youtube.com/watch?v=D4eKUqOGlAQ

 

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=B8MXfQ-K0Dg

 

Pel que fa a la resta de formacions, els socis de govern, Esquerra, van agrair l’objectiu comú de millorar la ciutat. Els portaveus de l’oposició, per contra, no van fer una lectura tan optimista. En general, van retraure el to utilitzat per Bel a l’alcaldia, que moltes vegades han qualificat d’intransigent. També van posar en qüestió la manera com es produeix el relleu, un any abans de les municipals. El retard de projectes emblemàtics o la seua tasca a les Corts van ser altres dels retrets.

 

https://youtu.be/Z-r8ecWf7Oc

 

L’endemà del ple, el grup municipal del PSC ha mantingut el discurs crític amb com es produeix el relleu a l’alcaldia de Tortosa. Segons diuen, Bel ha tornat a enganyar la ciutadania perquè, insisteixen, havia dit que el compromís era per tot el mandat. D’altra banda ha criticat el discurs que va fer l’exalcalde durant el ple, i que donava a entendre que “Tortosa va començar el juny del 2007”, ha dit Enric Roig, i que abans ningú hi havia fet res. Un argument que l’ha dut a qualificar el govern de Bel com el “govern de la prepotència”. Davant el debat d’investidura, Roig es referma en què proclamar Meritxell Roigé esdevé una “anomalia” perquè “no ha estat validada per les urnes” i per això ha anunciat que dissabte presentarà candidatura tot i ser conscient que no té el suport necessari. En aquest sentit, ha apel·lat als republicans perquè faciliten el canvi.

 

https://youtu.be/7WuSIjr1WG4

 

 

 

 

 

Comentaris
X
X