Catalunya sub-16 s’encalla contra Andalusia (0-0) en l’inici de la segona fase del Campionat d’Espanya

2018-03-04T20:25:13+00:00 9 de febrer de 2018|Esports| |0 Comentaris

La Selecció Catalana sub 16 femenina ha debutat amb empat davant el conjunt d’Andalusia en el duel inaugural de la segona fase del Campionat d’Espanya que es disputa avui i demà al camp Municipal Centre Paco Navarro de Santa Perpètua de Mogoda. Les catalanes no ho han tingut gens fàcil davant un rival que ha tancat files des del primer minut i que ha buscat el contraatac per crear perill. El mig del camp ha estat massa poblat durant tot el partit i això ha provocat la verticalitat de la sub 16 per les bandes, buscant sempre a les extrems. Tot i que la Catalana ha portat el pes del partit, s’han vist poques ocasions clares en el primer temps a causa del sistema tan defensiu amb el que ha sortit Andalusia.

Viktoria Adrianova i Paula Jiménez ho han intentat amb xuts a la frontal de l’àrea, però no han estat prou potents per superar a la portera María Alejandra Jaimes. Catalunya ha tingut paciència per desenvolupar el seu joc de toc i no s’ha volgut precipitar. Andalusia no ha aconseguit efectuar cap xut entre els tres pals, mentre que la Selecció ha posat a prova la rapidesa de la defensa a la contra. Ambdues seleccions han deixat poc marge per a la sorpresa i han ofert un xoc molt igualat.

futbol 1718_seleccio sub-16.2.jpg

Catalunya ha posat una  marxa més a la segona part per obtenir la victòria i els atacs a la porteria rival han estat constants. Tanmateix, no s’ha inquietat suficientment l’àrea d’Andalusia per obrir el marcador.  La possessió de la pilota ha estat de la sub 16, que ha seguit amb el control  del duel i ha evitat qualsevol arribar de les visitants. Tot i que Andalusia no ha xutat cap vegada a la porteria defensada per Aina Pagespetit, el fet de tancar la línia defensiva tampoc ha deixat que Catalunya s’aproximès en excés. De nou Viktoria Adrianova i Aroney González han creuat els seus xuts per marcar, però els ha faltat encert.

Tot i el partit molt seriós i la bona imatge mostrada per la Selecció Catalana sub 16 femenina, les jugadores dirigides per Mireia Vera no han pogut superar el mur defensiu d’una Andalusia que només ha buscat els contraatacs per intentar arribar a porteria. La insistència catalana no ha tingut el premi que mereixia pel joc mostrat i inicia la segona fase del Campionat amb un empat poc merescut.

El pròxim rival, La Rioja, ha empatat a zero contra l’Aragó en la jornada inaugural. Una selecció més accessible que permet l’entrenadora catalana afrontar el següent repte amb optimisme, però vol que el partit contra Andalusia serveixi per extreure una lliçó: “Hem de millorar l’encert de cara a porteria, ja que avui s’ha generat ocasions i s’ha tingut el control de la pilota”, però sense resultat.

A l’hora de parlar de les opcions de classificar-se, Vera creu que és complicat parlar-ne, ja que “s’ha d’esperar els altres resultats”. Tot i així, l’entrenadora no tem no arribar a la fase fina: “El resultat d’avui no acompanya, però a nivell de joc s’ha treballat molt bé i això convida a l’optimisme”.

futbol 1718_seleccio catalana sub-16.jpg

Informació: FCF

 

Fitxa tècnica:

CATALUNYA, 0: Aina Pagespetit, Alba Fernández, Ariadna Mingueza, Jana Fernández, Maria González (Laura Mas, 76’), Viktoria Adrianova, Clara Carmona, Aroney González, Emma Martín, Paula Jiménez (Mar Dueso, 66’), Jordina Colomer (Júlia Guerra, 66’).

ANDALUSIA, 0: María Alejandra Jaimes, Elke María Fernández (Alicia Hernández, 29’), Teres Mérida, Águeda González, Irati Real, María García (Andrea Ríos, 71’), Arantxa Medina, Almudena Rivero, María Inmaculada Gabarro, Celia Lucía Cuadra, Ana Isabel Hurtado (María Vázquez, 68’).

Àrbitre: Cristina Mateo Rodríguez, assistida per Ester Erra Leiva i Andrea Salvador Sánchez.

El resum:

Comentaris
X
X