Els pares podran aprendre els beneficis del massatge infantil en tallers impartits per professionals

2018-03-04T21:41:35+00:00 2 de febrer de 2018|Societat| , , |0 Comentaris

Beneficis

 

Nombrosos estudis de recerca posen de relleu les necessitats de contacte afectiu com a part fonamental dels primers anys de vida. El massatge infantil és un dels mètodes més agradables i fàcils per establir aquest contacte.

El massatge és una tècnica subtil, tendra, que per mitjà de l’estimulació tàctil ens permet comunicar d’una forma intensa amb el món corporal i emocional del nounat. És l’art de la comunicació que, mitjançant les mirades, els somriures, el tacte, les paraules, el joc…, ens apropa a cada nadó tan únic.

Alguns dels beneficis atribuïts al massatge al principi de la vida, entre altres, són l’enfortiment del sistema immunològic, equilibra els nivells d’oxigen, ajuda a calmar els còlics…

El tacte és un poderós mitjà per al desenvolupament fisiològic, psicològic i emocional de bebè. És un nutrient que beneficia tant al nadó com als pares i a les persones més properes, i estimula els seus vincles afectius i la comunicació.

Els estudis han evidenciat que aquesta tècnica l’han d’ensenyar els professionals en infermeria obstetricoginecològica i perinatal, en la seva condició de participants actius dels equips de salut, en contacte continu amb les famílies del nou ésser.

La inscripció als tallers de massatge infantil que es fan a l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta es pot fer al moment de l’alta a la Unitat de Pediatria o a la d’Obstetrícia, i mitjançant el correu electrònic cpaniselloc.ebre.ics@gencat.cat. També estan inclosos en l’atenció puerperal que fan les llevadores de l’ASSIR Terres de l’Ebre.

 

 

 

Comentaris
X
X