El jutge autoritza investigar els comptes de Lluís Salvadó com a responsable de l’1d’octubre

L’objectiu d’aquesta ordre és determinar com es va finançar la consulta declarada il·legal pel tribunal constitucional. El jutge també sosté que la Generalitat va utilitzar els diners rebuts del Fons de Liquiditat Autonòmica per finançar el referèndum. Tot i així el jutge reconeix la impossibilitat de atribuir una partida concreta a aquestes ingressos. En una entrevista a Canal Terres de l’Ebre, Lluís Salvadó va assegurar que el cost del referèndum havia estat 0 per les arques del govern.

La investigació que es va iniciar el 20 de setembre, quan la Guardia Civil va registrat la seu del departament d’economia, també ha suposat la intervenció de més  de 20 mil correus electrònics l’ex-secretari d’Hisenda. D’aquests, 53 són considerats d’interès per la investigació i en un d’ells, Salvadó reenvia un informe on es planteja la creació d’un exèrcit per defensar la República catalana després de la declaració d’independència per defensar-se de possibles agressions de l’Estat espanyol. En altres correus intervinguts al polític rapitenc es planteja la incorporació de Catalunya a l’associació europea de lliure comerç, la EFTA, en cas de no poder quedar-se a la Unió Europea.

 

https://www.youtube.com/watch?v=6BhmZAQO60Y&feature=youtu.be

 

 

Comentaris
X
X