Antifrau investiga la presumpta facturació “irregular” de l’exdirector de Lo Pati a l’Ajuntament d’Amposta

2018-03-04T17:30:06+00:00 19 de gener de 2018|Cultura| , |Tags: |0 Comentaris
 
Ho hauria fet a través de la mercantil Pla 9 Cultural SL, de la qual és soci únic i administrador. La facturació podria ascendir a 50.000 euros. Pla 9 Cultural es va crear al març de 2015 -abans havia estat una associació-, i va presentar la primera factura al consistori d’Amposta al maig del mateix any. L’actual equip de govern d’Amposta va obrir un expedient sancionador a Fibla quan va conèixer la situació i el va tancar, sense sanció, amb la dimissió de Fibla, el passat mes de juliol.
 
Segons informa l’ACN, la LOAC reclama a l’Ajuntament d’Amposta diferent documentació per tirar endavant la investigació per “presumptes irregularitats” relacionades amb Fibla. Entre altres, Antifrau vol comprovar la compatibilitat de Fibla com a director del centre Lo Pati d’Amposta amb l’exercici d’altres activitats públiques i privades – l’exdirector no hauria fet la sol·licitud per exercir activitats externes-. També es reclama una certificació de l’import, la data i el concepte de tots els pagaments que el consistori hauria fet a Pla 9 Cultural i a l’exdirector, els expedients de contractació dels serveis, i l’expedient sobre el procediment de selecció de Fibla com a responsable del centre cultural. 

La situació irregular la va destapar la regidora no adscrita i exregidora de CiU, Rosa Pertegaz. L’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, va retreure que l’edil, que havia estat membre de l’equip de govern convergent que ho hauria permès, ara “en vulgui fer un ús polític”. De fet aquesta “instrumentalització política” del cas ha estat una de les crítiques de l’Associació Catalana de Crítics d’Art (ACCA) i de diversos creadors del territori, que han donat suport a Vicent Fibla i han avalat la seva tasca al capdavant de Lo Pati, durant tres anys i mig. 

Tanmateix, el consistori va refusar readmetre l’exdirector perquè havia comès “una falta administrativa molt greu” i va donar per tancat l’expedient amb la renúncia de Fibla. Ara el cas ha arribat a l’Oficina Antifrau de Catalunya a través d’una denúncia anònima. 

Mentrestant l’Ajuntament d’Amposta acaba de tancar el procés de selecció per rellevar Fibla. Des d’aquest dimarts, Aida Boix és la nova directora de Lo Pati-Centre d’Art Terres de l’Ebre. Boix havia ocupat el càrrec provisionalment des del passat mes d’agost.


https://www.youtube.com/watch?v=xELLzNhFPnI&feature=youtu.be

 

Comentaris
X
X