Colònia Müller, un barri alemany a Flix vist per Montse Grau

2018-03-04T18:26:16+00:00 15 de gener de 2018|Cultura| , |0 Comentaris

El pas del temps se fa palès a la Colònia Müller, un barri alemany construït a Flix perquè els treballadors que estaven a la plantilla de la fàbrica química poguessin viure-hi. El desmantellament de la fàbrica i el nul manteniment està deteriorant una colònia que tot i ser un espai urbà és d’alt valor històric i patrimonial. Ara, Montse Grau, fotògrafa riberenca, regala un passeig per diferents escenes d’aquest espai.

Tot i que Grau és procedent de Benissanet, la seva parella és del poble de Flix, i així va ser com li va arribar a ella per inspirar-se en aquest lloc.

Si l’objectiu de Montse era trobar un lloc en decadència, va encertar en triar un espai com la Colònia Muller, una urbanització que li ha permès desenvolupar un treball artístic molt elaborat que a la vegada servirà per donar-lo a conèixer alhora de documentar-lo històricament. Ara, però, aquest barri, d’influència germànica, marcada per la procedència alemanya de l’empresa i de l’arquitecte Paul Müller, és un espai en continu deteriorament a causa del tancament de l’empresa, que ha passat desapercebut pels ulls del seu entorn.

Recull del passeig per la Colònia Müller amb Montse Grau. 

 

 

Comentaris
X
X