Un estudi vol recuperar la memòria de les desaparegudes xarxes de platja

2018-03-04T20:04:36+00:00 12 de gener de 2018|Cultura| ,|0 Comentaris

El rossegall, els bolitxos i els artons eren uns tipus de sàrsies, paregudes al bou, però que no necessitaven de barca: els pescadors les xorraven des de la platja Aquestes arts van ser prohibides als anys 50 i ara un historiador rapitenc, Toni Cartes, vol recuperar la memòria d’aquesta art de pesca. 

Aquest projecte està apadrinat per l’ajuntament de la Ràpita i és un dels dos guanyadors dels ajuts a la recerca etnològica que ha atorgat el Museu de les Terres de l’Ebre. La dotació econòmica és de 1.200 euros per cadascún i els investigadors tenen un any per desenvolupar el projecte. 

L’altre estudi té per títol ‘L’orquestra Junior’s. Retrat sonor d’una societat (1958-1973)’. Els encarregats de dur a terme la recerca són els etnomusicòlegs Joan Francesc Vidal Arasa i Clàudia Giménez Ferreres, i l’antropòleg Marc Ballester Torrens.

https://www.youtube.com/watch?v=fBEpJSZBn1E&t=19s

 

Comentaris
X
X