La plataforma pro monument de la Batalla de l’Ebre acusa el consistori tortosí de passivitat

2018-03-04T21:42:19+00:00 12 de gener de 2018|Política| ,|0 Comentaris

Encara es conserven vestigis directes d’aquell conflicte. Fa tres anys, un dels refugis antiaeris es va obrir a la visites turístiques. Però, els darreres anys, la petjada de la guerra i de la dictadura franquista que la va seguir continua es va fer notar en el debat sobre el monument dedicat a Los Caídos en la Batalla de l’Ebro, que avui, encara es conserva al mig del riu Ebre. Fa gairebé dos anys, en una consulta popular, els tortosins van decidir mantenir-lo, però des de llavors s’ha avançat ben poc en la seua reinterpretació.

Qui n’és el propietari?

El monument franquista a la Batalla de l’Ebre de Tortosa es mantindrà al mig del riu Ebre, reinterpretat i contextualitzat. Aquesta és l’opció guanyadora de la polèmica consulta celebrada a la capital del Baix Ebre del 28 de maig del 2016, hi van participar 8.464 votants. L’opció de retirar-lo, doncs, va quedar descartada. Amb tot, des de llavors que el monument espera una actuació de manteniment i reinterpretació. D’això és queixen, precisament, a la Plataforma Tortosina pel Monument. El consistori tortosí es va comprometre a complir amb el mandat de la consulta durant aquesta legislatura i segons fons municipals s’hi està treballant. Abans de definir el projecte de reinterpretació, però, cal esbrinar-ne el propietari. La Confederació Hidrogràfica de l’Ebre, la Diputació de Tarragona, el Govern Espanyol? La resposta continua, de moment, sense aclarir.

 

 

 

https://youtu.be/OV0NP94Qlhw

 

Comentaris
X
X