La Batalla de l’Ebre inspira un relat curt de l’escriptora Míriam Cano

2018-03-04T21:42:19+00:00 12 de gener de 2018|Cultura| ,,|0 Comentaris

Fa quinze anys que el periodista Albert Hernández va comprar el Mas de Bernis de l’Aldea per convertir-lo en una casa rural. El complex té més de cent anys i conserva, també, tres búnquers de la Guerra Civil. Uns búnquers que han estat font d’inspiració per a l’escriptora Míriam Cano, que en una estada literària l’estiu passat va escriure el conte ‘La Columna de París’: En aquest conte Míriam Cano hi recrea la manioabra de distracció dels brigadistes republicans del 25 de juliol de 1938 a la Torre de Font de Quinto de Campredó, en el tret de sortida de la Batalla de l’Ebre. Una maniobra en la qual i van morir més de mil soldats d’un i altre costat. El conte permet submergir-se les història humanes d’aquell episodi. El conte de la Mònica Cano forma part del llibre col·lectiu titulat Cremen Cels, que també inclou històries escrites per Martí Sales i Antònia Vicens. Tots tres van conviure al Mas de Bernis l’estiu passat, en un projecte literari de l’Albert Hernández i la Breu Edidicions.

Comentaris
X
X