Tortosa apareix en el mapamundi més gran i més antic que es conserva

2018-03-04T21:42:19+00:00 11 de gener de 2018|Cultura| ,|0 Comentaris

A l’any 1587 el cartògraf italià Urbano Monte va pintar un extraordinari mapamundi de 3 metres per 3 metres. És de fet el mapa antic més gran que es conserva. Estava dividit en 60 làmines pensades per enganxar-se en una esfera gegant.S’hi pot apreciar, amb tot luxe de detalls, el món conegut fins llavors. I a Catalunya trobem dibuixades les cituats de Perpinyà, Barcelona, Montserrat i… Tortosa. 

Els experts de la universitat nordamericana d’Stanford l’acaben de digitalitzar i reconstruïr per primer cop. El mapa es pot consultar en alta resolució i de forma gratuïtat al lloc web de David Rumsey, un cartògraf britànic que té una col·lecció de més de 150 mil maps de totes les èpoques i racons del món.

Comentaris
X
X