Mercè Falcó ambienta la seua primera novel·la entre Xerta i Cuba

2018-03-04T22:36:06+00:00 11 de gener de 2018|Cultura| ,|0 Comentaris

Des de fa una anys que els jardins de Villa Retiro són un hotel i un restaurant, però quan Mercè Falcó era menuda era lloc d’esbarjo per als xiquets més intrèpids de Xerta. La casalici apareix a l’inici de la novel·la. L’illa de Bembé és una novel·la escrita des de l’òptica femenina amb personatges que lluiten per les llibertats individuals i col·lectives a la Cuba de fa 150 anys, entre plantacions de canya de sucre, terratinents, esclaus i revolucionaris. Falcó ha cuidat molt bé els registres lingüístics i aprofundeix en formes dialectals sense que res desentoni. La novel·la és fruits dels coneixements que Mercè Falcó ha adquirit en diverses escoles d’escriptura, per això reivindica el paper que juguen aquests centres en la formació dels escriptors. La novel·la ja és al a venda i ha estat editada per Rosa dels Vents. Mentrestant, Mercè Falcó ja treballa en el seu propi llibre, en un registre completament

 

https://www.youtube.com/watch?v=QSUIygS-h3I&feature=youtu.be

 

Comentaris
X
X