La Guàrdia Civil intervé 131 quilos de polp per a la venta, sense controls

2018-03-01T06:52:52+00:00 11 de gener de 2018|Societat| ,|0 Comentaris

Agents del SEPRONA conjuntament amb els d’Inspecció Pesquera de la Generalitat de Catalunya, destinats a la inspecció de la flota professional de pesca i polp i la captura il·legal d’aquest tipus de cefalòpodes, al voltant de les 16 h del dimarts, van observar l’arribada al port de San Joan de Deltebre d’una embarcació pesquera. Un cop amarrada es va dur a terme la descàrrega, podent apreciar com s’introduïen a l’interior d’un vehicle de càrrega diversos cistells de plàstic contenint algun tipus de peix, abandonant posteriorment el recinte portuari per a dirigir-se a un magatzem ubicat a Deltebre.

Un cop interceptat a l’entrada del magatzem i procedir a la inspecció de la càrrega, es va comprovar que portava quatre cabassos de plàstic que contenien 121 quilos de polp, sense disposar la persona identifica del document de transport que empara el trasllat de captures des del punt de descàrrega fins al de venta.

Per aquest motiu, es va inspeccionar magatzem on s’anava a efectuar el dipòsit de les captures, localitzant dos congeladors i al seu interior quatre polps amb un pes total de 10 quilos, en fase de congelació i sense del document de traçabilitat que acredita la procedència d’aquest. Tot seguit es va denunciar al Departament d’Agricultura, Ganaderia, Pesca i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya, per infringir diversos conceptes de la normativa relacionada amb la primera venta de productes pesquers.

Un cop realitzats els controls sanitaris pertinents per garantir el seu consum, seran donats a un centre de beneficència o al banc d’aliments.

 

Comentaris
X
X