El cranc blau es converteix en alternativa econòmica als sopars de Nadal

2018-03-04T20:04:37+00:00 5 de gener de 2018|Societat| ,|0 Comentaris

Aquests dies els podem trobar al voltant dels 14 € euros el quilo pels 30 que costa el llamàntol canadenc o el llagostí. I a l’estiu, quan hi ha més, encara és més barat. Des de la Confraria de Pescadors Verge del Carme apunten que en tot l’any 2017 – primer any complert que es comercialitza – s’han venut al menys 10 tones d’aquest crustaci. “Este cranc s’ha establert a la zona del Delta perquè és ideal a causa de la barreja d’aigues dolçes i salades, poc profundes i més càlides”, afegeix Joan Balagué, el secretari de l’entitat. 

Per això se’l troba tant a tres milles mar endins com a les bocanes de les llacunes del delta, on els últims mesos se n’han pescat molts. És un cranc que s’alimenta de tot el que troba. De fet, està causant perjudicis als mariscadors perquè menja tot tipus de mol·lusc. Es tant agressiu que ha desplaçat al cranc autòcton i no té cap depredador a excepció de l’ésser humà.

Comentaris
X
X