Les Terres de l’Ebre baixen dels 180.000 habitants, pitjor dada des del 2006

2018-03-04T20:25:19+00:00 4 de gener de 2018|Societat| |Tags: |0 Comentaris

Prat de Compte, el municipi més petit de les Terres de l’Ebre, estava patint una pèrdua i envelliment de la població tan marcada que fins i tot estava en risc la continuïtat de l’escola del poble. Diferents ofertes i iniciatives sembla que ho han pal·liat i en els dos últims anys la seua escassa població ha augmentat gairebé en un 8%. Però aquesta és una excepció en un context global en el qual les Terres de l’Ebre porten cinc anys seguits perdent població, segons les dades anuals del padró que s’acaben de donar a conèixer.

Un dels principals motius del descens de població és la manca d’oportunitats laborals de qualitat i les poques facilitats que donen algunes administracions locals per a la implantació d’empreses, com apunta Marta Palomo, de Palomo Assesors, especialista en el sector i col·laboradora de programes públics de dinamització empresarial com Catalunya Emprèn.

Per revertir la caiguda continuada de població al territori, Palomo recomana que administracions i les associacions d’empresaris del territori treballin conjuntament per atraure inversions i noves oportunitats laborals. I hauria de ser una actuació global ja que el problema s’estén a les quatre comarques del territori. L’últim any, el Baix Ebre ha perdut 797 habitants; el Montsià, 155; la Ribera, 268, i la Terra Alta, 127.

 

 

https://youtu.be/sKJ7Alfji-g

 

 

 

Comentaris
X
X