Es desencalla la convocatòria d’ajuts europeus pel sector pesquer i turístic ebrenc aturats pel 155

La convocatòria d’ajuts del Fons Europeu Marítim i de la Pesca es va publicar al BOE fa una setmana, quan estava previst fer-ho al setembre. El motiu: la falta d’interlocutors entre el Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca i el Ministeri homòleg. Aquest retard ha tirat enrere algun dels projectes que hi optaven. 

 

El grup d’Acció Local Mar de l’Ebre, l’organisme que gestiona el repartiment d’aquests diners, avisa que ara només tenen un mes per tramitar les memòries tècniques. Tot i així, fan una última crida als empresaris a sumar-s’hi. “Són uns recursos que estan a disposició del territori i que serviran per la diversificació econòmica de la zona i de totes aquelles activitats que depenen del mar, no només la pesca i l’aqüicultura”, ha remarcat Joan Alginet, gerent del GALP Mar de l’Ebre. 

En concret aquesta convocatòria està dotada en mig milió d’euros per el 2018 i mig milió per el 2019 i està cofinançada per la Unió Europea i la Generalitat de Catalunya en un 85 i 15% respectivament. El termini de presentació de projectes acaba el 31 de gener de 2018.

 

El gerent del GALP s’ha posat a la disposició d’aquells futurs promotors que estiguin dubtant de presentar-se a la convocatòria o no, així com ha ofert tot el suport tècnic i administratiu del grup. Els interessats s’han de dirigir a llotja de peix de la Ràpita o al web ‘mardelebre.cat’.

 

 

Comentaris
X
X