El vaixell ‘Piolín’ atraca al port d’Alcanar per embarcar els agents que tornen a casa

2018-03-04T20:25:19+00:00 28 de desembre de 2017|Societat| , , |0 Comentaris

El 30 de desembre, tots els agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil que van arribar a Catalunya per impedir la celebració del referèndum de l’1 d’octubre tornaran als seus llocs d’origen. Així ho ha establit el govern espanyol, després que haja donat per finalitzada l’operació ‘Copèrnic’. La decisió suposa un operatiu per transportar els més de 5.000 agents que han viscut, en un primer moment, entre els ports de Barcelona i Tarragona, i posteriorment en hotels i casernes de Catalunya.

Davant el rebuig que va provocar la presència d’aquests vaixells (amb protagonisme especial per al que tenia il·lustrat el personatge de Piolín de la Warner, i que va deixar el port de Barcelona a mitjan novembre), Interior no s’ha volgut exposar a generar una nova polèmica i per això no ha enviat novament el buc a la Ciutat Comtal: enlloc d’això ha atracat el vaixell al port de la cimentera d’Alcanar, on aniran embarcant els furgons i agents desplegats per tornar cap als seus llocs d’origen.

La ubicació, molt més discreta, ha passat desapercebuda fins i tot per a les poblacions més pròximes. Està previst que en les pròximes hores comencen a arribar-hi els vehicles, que navegaran amb destinació als ports de Múrcia i Andalusia.

Alcanar, un port estratègic
El port de la cimentera és un lloc estratègic a la costa catalana. El dragatge que Ports de la Generalitat hi va fer al 2014 permet l’arribada d’embarcacions de fins a 12 metres de calat, una actuació que tenia com a finalitat impulsar l’activitat comercial de l’equipament. Ara, amb les necessitats tècniques de l’operatiu, era l’únic que per les característiques de profunditat podia assumir l’arribada del vaixell, més enllà dels de Barcelona i Tarragona.

 

Comentaris
X
X