“Vigileu l’esquena”, aconsella Miró als consellers del Pdecat en l’adéu de president al Montsià

2018-03-04T17:31:00+00:00 27 de desembre de 2017|Política| , |Tags: , |0 Comentaris

Al Montsià, adéu a Francesc Miró i benvinguda de nou a Carme Navarro, que havia presidit l’ens els dos primers anys del mandat. Ple de tràmit i amb un desenllaç sense sorpresa, però amb cares llargues, retrets i fins i tot interrupcions per part del públic, format majoritàriament per representants del PSC ebrenc i ampostí.

L’aliança dels socialistes amb el PP i Ciutadans per aplicar l’article 155 ha enterrat l’acord de govern signat al 2015 i que incloïa l’alternança al capdavant de la institució comarcal. La pèrdua de confiança, però, ve d’abans i va saltar pels aires quan Miró va interceptar un sobre amb cartells de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) durant la campanya pel referèndum de l’1 d’octubre -notícia avançada per aquest mitjà-.

“Per a mi, és imprescindible i innegociable la lleialtat amb els companys de viatge i la confiança i respecte propi de representants públics implicats en el servei a les persones, prioritzant les decisions del conjunt per davant les personals”, recordava aquest dimecres la nova presidenta comarcal i primera tinent d’alcalde d’Alcanar, Carme Navarro. Per Navarro, una “deslleialtat molt greu”, que es va traduir en una “pèrdua de confiança” després d’haver encetat “un camí junts”. “La unitat d’acció política i de gestió que ens vam proposar es va dur a terme amb diàleg i bona voluntat política”, va emfatitzar Navarro sobre l’inici de l’acord de governabilitat entre ERC i el PSC.

Lectura diferent del portaveu del grup comarcal del PSC i fins ahir president, que considera la moció de censura “injustificada” i acusa els republicans de “sectaris” i de convertir la institució comarcal com un instrument “a favor de la causa separatista”. “El Consell Comarcal del Montsià ha d’estar al servei dels ciutadans, pensin el que pensin i, per fer-ho possible, hem de complir amb la legalitat vigent i no situar la institució fora del marc jurídic”, valorava Miró, en referència també a la polèmica acció durant la campanya de l’1-O, avalada, segons defensava aquest dimecres, per un informe dels serveis jurídics.

“Ens fan fora perquè no som independentistes”, ha conclòs Miró. Abans, però, ha denunciat “el repartiment de cadires” que ha acabat amb la presidència del Montsià per ERC i la del Baix Ebre pel Pdecat. També missatge pels consellers comarcals del Pdecat en l’inici del nou acord amb ERC: “Vigileu l’esquena”.

La moció de censura ha prosperat amb els 18 vots dels consellers d’ERC i el Pdecat -9 i 9-, pels 5 en contra dels consellers socialistes i les 2 abstencions dels consellers d’Entesa i el PP .

Pels consellers demòcrates, el pacte entre ERC i el PSC era “antinatural”. “Estabilitat a la institució” i “coherència política” defineixen el perquè d’aquest nou acord amb els republicans -tot i que Miró també els ho ha retret que es van oposar al nomenament de Navarro al 2015. Pdecat i ERC coincideixen en què la nova aliança respon al sentiment majoritari que hi ha al Montsià.

https://www.youtube.com/watch?v=eSGH1gtXvaE&t=12s

 

 

Comentaris
X
X