El temporal de vent deixa ratxes de més 90km/h a les Terres de l’Ebre

La forta ventada de component nord-oest ha fet activar l’alerta del Pla Ventcat de Protecció Civil a la majoria de comarques. El servei Meteorològic de Catalunya avisa de perill alt pel vent a la majoria de zones del litoral, al camp de Tarragona i als Pirineus lleidatans.

Al litoral ebrenc, la situació de la mar és de maror, amb onades de fins de fins a dos metres i vents d’entre 50 i 80 km/h. Aquest migdia, algunes barques de pesca de la flota rapitenca tornaven al port sense haver calat la xarxa. Altres, ho han fet més tard, i les més petites, directament s’han quedat tot el dia amarrades.

Mentrestant, quatre dotacions de bombers s’han desplaçat a un hipermercat d’Amposta, on ha sortit volant una planxa d’una marquesina. A primera hora de la tarda el telèfon d’emergències 112 ja havia rebut 539 trucades relacionades amb el vent a tot Catalunya i Bombers de la Generalitat ja havien atès uns 186 avisos, cinc dels quals a les Terres de l’Ebre.

La ventada també ha obligat a suspendre diverses activitats a l’aire lliure a la capital del Montsià i deixat en suspés la caseta de Nadal que s’instal·la a la Plaça Ramon Berenguer IV. 

Comentaris
X
X