L’Obra social ‘La Caixa’ dóna 10.000 euros a la Lliga Contra el Càncer de la demarcació

2018-03-04T20:25:20+00:00 23 de desembre de 2017|Economia| |Tags: |0 Comentaris

Els GAM de la Lliga es troben distribuïts per tota la demarcació per tal de poder arribar fer-los accessibles als malalts oncològics de tot el territori de la demarcació de Tarragona.

El conveni ha estat signat per la directora d’Institucions de CaixaBank a les Terres de l’Ebre, Tatiana Caro i el vice-president primer de la Lliga Contra el Càncer de Tarragona i de les Terres de l’Ebre, Francesc Vallespí. També hi ha assistit la Delegada de la Lliga a Sant Carles de la Ràpita, Angelina Cornet i la directora d’Àrera de Negoci de CaixaBank a Amposta, Ingrid Borràs.

El passat mes d’octubre l’entitat va crear un nou grup d’Ajuda Mútua anomenat GAM del Delta a Deltebre, que dóna servei a les poblacions de l’àrea d’influència de l’Ebre conjuntament amb el de la Sénia, Tortosa i Amposta. En total són 11 els que té distribuïts al territori (Amposta, El Vendrell, La Selva del Camp, la Sénia, Montblanc, Móra la Nova – Altebrat, Reus, Tarragona, Tortosa i Vila-seca) i destina prop de 100.000 euros al servei dels malalts

Un dels serveis de la Lliga Contra el Càncer de les Comarques de Tarragona i de les Terres de l’Ebre són els Grups d’Ajuda Mútua. En el seu inici per a dones amb càncer de mama. En l’actualitat s’hi han afegit malalts d’altres patologies i s’ha creat un grup específic per a malalts amb ostomies.

Participar en els GAM és positiu per a les dones amb càncer de mama que volen expressar com se senten després del diagnòstic de la malaltia, conèixer altres dones que estan en la seva situació i compartir els problemes físics i psicològics per poder saber com es poden afrontar. De la mateixa manera, es posen en comú els neguits, les pors i es comparteixen els problemes amb malalts oncològics d’altres patologies, a més de la mamària.

Les persones encarregades de liderar aquests grups són dones afectades de càncer de mama o malalts oncològics que realitzen aquesta tasca

voluntàriament, sempre després d’haver rebut un preparació específica mitjançant cursos de formació que imparteix la Lliga Contra el Càncer de les Comarques de Tarragona i de les Terres de l’Ebre.

La participació als diferents GAMS durant aquest any 2017 comporta una assistència mitja de 12-17 persones per sessió i per grup.

Ajuts econòmics

Així mateix, la Lliga Contra el Càncer dóna ajuts econòmics a les famílies afectades de càncer que, a més, es troben en risc de pobresa o exclusió social. Durant aquest any prop de 80 famílies han rebut ajuda econòmica sota els criteris que valoren inicialment els treballadors socials del Ajuntaments, Hospitals, Consells Comarcal i altres i l’equip mèdic de la Lliga. Es destina un 45 % del pressupost anual de la Lliga a Suport a malalt i voluntariat, amb un import de 154.152,32 euros

La LLiga contra el Càncer de les comarques de Tarragona i les Terres de l’Ebre celebrarà durant 2018 els 25 anys donant servei i fent de la solidaritat una activitat a favordels malalts oncològics.

 

Comentaris
X
X