Ferran Bel parla d'”intimidació” als alcaldes per part de la Junta Electoral de zona

2018-03-04T21:42:28+00:00 5 de desembre de 2017|Política| , , |Tags: |0 Comentaris

Es tracta d’una mena d’inventari de cada municipi on hi apareixen amb fotografies d’estelades, adhesius o cartells amb símbols i lemes relacionats amb el 155, els presos polítics, la República catalana, entre d’altres. La jutgessa adverteix en les actes que l’incompliment del requeriment pot suposar un delicte electoral o de desobediència a l’autoritat castigats amb penes de presó. Un dels primers en comparèixer ha estat l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, que ha qualificat la situació “d’estranya i esperpèntica”.

En la compareixença davant del magistrat, i davant de la possibilitat de confusió pel redactat del requeriment, l’alcalde ha demanat aclariments per si els “distintius partidistes” podien afectar també a la propaganda dels partits polítics present des d’anit en campanya electoral, extrem que la jutge ha descartat. Amb tot, Ferran Bel no ha dubtat a qualificar d’“estrany” i “absurd” aquest requeriment. “Mai en vora onze anys d’alcalde havia viscut una situació tan esperpèntica. Vam treure els ‘perillosíssims’ llaços grocs i el cartell demanant l’alliberament dels presos polítics, tal i com ens van demanar”. L’alcalde ha explicat que la jutge l’ha instat que en un termini màxim de 24 hores s’enretirin tots aquells elements que els Mossos d’Esquadra han identificat, situats en espais públics, i que consisteixen, en línies generals, en enganxines amb llegendes com “SOS democràcia”, “llibertat presos polítics”, fotocòpies d’estelades o un adhesiu demanant el vot per al referèndum de l’1 d’octubre. En cas d’incompliment, els alcaldes s’exposen a ser denunciats per un delicte electoral o de desobediència a l’autoritat, que poden ser castigats amb penes de presó.

 

Davant d’aquesta situació, Ferran Bel, acompanyat pels presidents de les EMD de Bítem, Josep Cugat, Campredó, Damià Grau, i Jesús, Víctor Ferrando, ha criticat unes actuacions que “recorden l’Estat espanyol de fa unes quantes dècades”, i ha fet una crida a la participació en les properes eleccions per “votar en clau de democràcia, llibertat i per un estat del segle XXI”. Bel no ha dubtat a assenyalar al “tripartit del 155” com a responsable de les denúncies i de “voler crear un estat d’excepcionalitat”. L’alcalde ha tornat a tenir paraules de record per als “presos polítics” que continuen privats de llibertat.

 

 

Comentaris
X
X