Móra d’Ebre treballa per alçar-se com un dels destins turístics més potents de la Ribera

2018-03-04T19:23:24+00:00 18 de novembre de 2017|Economia| , |0 Comentaris

Navegar pel riu Ebre, fer una parada a l’Aubadera i pujar directament al Castell passant però pel Museu Julio Antonio. Totes aquestes activitats són les que podran realitzar els turistes que l’any 2019 visitin Móra d’Ebre. Són els objectius que l’Ajuntament de la capital de comarca té previstos per millorar l’atractiu turístic de la població. Una aposta que suposarà la millora del camí de Sirga, un dels actius més potents que permetran a Móra d’Ebre poder ser el balcó de l’Ebre.

Així ho explica l’alcalde de Móra d’Ebre, Joan Piñol: “Es tracta de dignificar el Camí de Sirga. En el 90% dels llocs que estem ara condicionant hi passa el GR-99, i per tant volem que la ruta en el seu pas per la nostra població sigui el màxim d’atractiva possible”.

Un projecte que ronda el milió d’euros però que Móra d’Ebre podrà cofinançar gràcies a dues subvencions molt potents. La primera, provinent de la Generalitat, permetrà millorar l’accés a l’embarcador. La segona, subvencionada a partir de fons Europeus, es destinarà a construir una passera que connecti l’illa de Saurí amb el Passeig de l’Ebre.

“La passera reproduirà l’esquema d’una passera de fusta per recordar el Passeig de l’Ebre”, explica Piñol, “En permetrà unir l’illa de Saurí i donar una continuïtat al passeig”.

El Passeig Fluvial ja és a punt de ser una realitat. De cara en un futur toca començar a modelar el projecte del Museu Julio Antonio, potenciar el castell i donar forma a altres actius com el llegat que va deixar la Guerra Civil a la capital de la Ribera.

https://youtu.be/7tjAifoQAaAhttps://youtu.be/7tjAifoQAaA

Comentaris
X
X