Mostren 200 fotografies inèdites de Tortosa a la Guerra Civil durant les Jornades de Patrimoni Literari

2018-03-04T21:43:07+00:00 14 de novembre de 2017|Cultura| , |0 Comentaris

Les fotografies han estat cedides per la Biblioteca Nacional de Madrid però no se’n poden fer cap ús més enllà de la consulta des de la mateixa biblioteca tortosina. “És una donació que fa dos anys, la exdirectora Gloria Salmerón, ens va cedir per al fons local de la nostra Biblioteca i només es podran passar durant actes propis”, explica la directora de la Marcel·lí Domingo, Irene Prades.

Al llarg de les Jornades del Patrimoni Literari Ebrenc, que s’allargaran fins diumenge, s’aniran projectant aquestes fotografies. Per això Prades creu que “és una bona gran moment per donar-les a conèixer als nostres usuaris”.

Aquest dilluns es van inaugurar les jornades amb les conferències del periodista Josep Bayerri, la intervenció de la directora general de Relacions Institucionals Carme Garcia i la xarrada del professor de la UNED Roc Salvadó.

El gruix de les conferències comencen aquest dimarts, centrant-se amb la literatura basada en la Batalla de l’Ebre. Dimecres serà el torn del periodisme, on entre altres ponents destaca la conferència del professor d’història de la UAB Josep M. Figueras. Dijous 16 s’analitza la narrativa audiovisual de la Guerra Civil, amb xarrades del periodista Oriol Gracià o la productora cinematogràfica Isona Passola. Per últim, de divendres a diumenge, tindran lloc algunes activitats complementaries, com rutes històriques, projeccions de pel·lícules i espectacles musicals.

 

https://www.youtube.com/watch?v=xorZ1Cvp-yY

 

Comentaris
X
X