Joan Bagés estrena a Tortosa l’òpera electroacústica ‘Ib’

2018-03-04T21:43:07+00:00 14 de novembre de 2017|Cultura| |0 Comentaris

Unes grans teles cobrien dissabte, com si fossen unes grans teranyines, la platea de l’auditori Felip Pedrell i la caixa de l’escenari. Eren part dels elements de l’òpera ‘Ib’, composada per Joan Bagés. Una creació diferent als cànons habituals del gènere, i que l’autor qualifica com electroacústica. Sons vibrants i una successió de sons guturals a càrrec dels intèrprets van posar les primeres notes de la representació. Aquesta òpera singular s’estrenava per primera vegada a les Terres de l’Ebre, després d’un primera funció a Barcelona. L’autor en va sortir satisfet.

Joan Bagés és responsable de la música instrumental, vocal i electrònica, mentre que l’escriptor Andreu Carranza i el filòsof Roman Aixendri són els creadors del llibret, amb textos i poemes. La part iconogràfica correspon a l’artista Jaume Rocamora.

https://youtu.be/cAHUDTgVkrU

Comentaris
X
X