Ferran Bel va assessorar a Puigdemont per presentar-se amb Junts per Catalunya

2018-03-04T21:43:07+00:00 14 de novembre de 2017|Política| , |0 Comentaris

Aquest dissabte, el President del Partit Demòcrata, Artur Mas, va viatjar a la capital comunitària acompanyat pels dos coordinadors de la formació, Marta Pascal i David Bonvehí, i per l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, amb l’objectiu d’acordar amb Puigdemont la millor fórmula per presentar-se a les eleccions del 21-D.

L’aposta de Puigdemont havia estat la de concórrer en una llista unitària, amb altres partits sobiranistes o encapçalant una agrupació d’electors. Al rebutjar ERC la llista unitària, el PDeCat també va descartar la proposta de l’agrupació d’electors.

Com ha explicat Ferran Bel, la llista de Puigdemont hauria d’haver renunciat a l’espai televisiu i el finançament que el correspondria com a part de la coalició Junts pel Sí, que hauria passat a Esquerra Republicana. “Ni era intel·ligent ni era raonable. El Partit Demòcrata no es presentarà però aquests drets electorals els podrà utilitzar el President Puigdemont i la seva candidatura”, ha explicat el també diputat al Congrés. 

La candidatura de Junts per Catalunya (cinquena marca electoral utilitzada per l’antiga Convergència des de 2015) és, explica Bel, un reflex de la voluntat de Puigdemont de bastir un “resposta excepcional” als moments actuals: “Una resposta excepcional és que legítim President de la Generalitat en aquests moments a l’exili configuri una llista electoral més enllà dels partits polítics, incorporant gent formacions polítiques, gent de la societat civil i on el Partit Demòcrata no aprovarà les seves llistes”. 

A hores d’ara són una incògnita els noms que acompanyaran a Puigdemont així com els caps de llista de les diferents demarcacions. Els candidats aprovats pel PDeCat a les Terres de l’Ebre, entre els que hi ha Meritxell Roigé i Annabel Marcos, es troben a l’espera de conèixer la seva posició a la llista o de si n’acabaran formant part.

Comentaris
X
X