El Consell de Ministres destitueix a Xavier Pallarés com a Delegat del Govern a les Terres de l’Ebre

2018-03-04T20:26:03+00:00 1 de novembre de 2017|Política| |Tags: |0 Comentaris

El govern espanyol ha cessat al Delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarés (PDeCat), en aplicació de l’article 155 de la Constitució, que des de divendres li ha permès intervenir l’autogovern de Catalunya. Fonts de la delegació del govern a l’Ebre confirmen a Ebredigital.cat que els cessaments “en principi no afecten als directors territorials”. Pallarés ha convocat una roda de premsa per aquest djous per explicar com afectarà al decisió de Moncloa.

El Consell de Ministres extraordinari celebrat aquest dimarts al vespre ha acordat també cessar als set delegats territorials de la Generalitat (entre ells Pallarés), al secretari general del departament de Vicepresidència, Lluís Juncà, així com al director de l’Institut d’Estudis de l’Autogvern, Carles Viver Pi-Sunyer i la supressió de tres organismes assessors per l’autogovern.

En un missatge publicat a les xarxes, Pallarés ha donat les gràcies pels anys “que he pogut servir a la gent de l’Ebre” i ha demanat disculpes “si no he estat a l’alçada”. El qui fins el passat 13 d’octubre havia estat alcalde d’Arnes durant 22 anys i un dels líders històrics de CDC al territori, va prendre possessió del càrrec de Delegat del Govern al gener del 2011, sota la presidència d’Artur Mas. Entre 1999 i 2006 va ser President del Consell Comarcal de la Terra Alta i de 2006 a 2010 diputat al Parlament de Catalunya per CiU. 

Aquest dilluns, després de la destitució del President Carles Puigdemont i del Govern de la Generalitat en bloc, Pallarés declarava iniciar la setmana amb “relativa normalitat” i confirmava no haver rebut cap comunicació ni des de Barcelona ni des de Madrid. Després de reunir-se amb els directors dels serveis territorials, Pallarés va seguir amb la seva agenda habitual. Precisament aquest dimarts el Col·legi de Periodistes de les Terres de l’Ebre havia reconegut a Pallarés amb el premi Micro Obert 2016, per “ser molt assequible a l’hora de fer declaracions” i facilitar la feina als periodistes. 

La Delegació del Govern de la Generalitat es va crear el 7 de març de 2001 com a resultat de les reivindicacions socials i polítiques a favor del reconeixement de les Terres de l’Ebre com unitat territorial i com a pas previ al desplegament de les vegueries. Cal recordar l’ampli suport polític que ha tingut l’impuls de la delegació del govern a l’Ebre, on fins i tot el Partit Popular ha estat partidari. Només Ciutadans s’ha desmarcat els últims anys de la necessitat de tindre una vegueria.

 

Comentaris
X
X