Dues embarcacions de la flota tonyinaire de l’Ametlla de Mar marxen a Múrcia

2018-03-04T18:15:01+00:00 25 d'octubre de 2017|Economia| |0 Comentaris
 
La Confraria de Pescadors Sant Pere de l’Ametlla de Mar ha lamentat perdre el grup Fuentes, que era confrare, però entenen la decisió, una decisió lligada a la situació política catalana i a la quota de pesca de tonyina roja. El grup Fuentes hauria argumentat a la Confraria que, com la quota es designa a la Unió Europea, si Catalunya en queda exclosa, tenen “por” de perdre la part que els correspon si les seves pesqueres tenen el port base a Catalunya i es comptabilitzen en la flota catalana.
 
Els dos vaixells del grup Fuentes van marxar de port de l’Ametlla de Mar el passat divendres. Hi amarraven des de 2002 quan van comprar les llicències de pesca a antics armadors del municipi. De moment, no es preveu cap més fuga a la flota tonyinaire però hi ha preocupació i s’ha admès que no volen sortir d’Europa per salvaguardar els seus drets. 
 
Comentaris
X
X