La PDE ratifica al Tribunal Suprem l’oposició al Pla de Conca

2018-03-04T21:43:15+00:00 19 d'octubre de 2017|Economia| , |Tags: |0 Comentaris

La PDE lamenta l’agressivitat de l’advocat de l’Estat, que els va acusar d’“insolidaris” i de només preocupar-se pel tram final del riu. “Hem dit que ens centrem en la part final perquè és la part més afectada, a causa de les polítiques i els incompliments de les normatives europees”, explica el portaveu, Manolo Tomàs.

Vist per a sentència, la PDE espera una resolució abans d’un mes. Esgotada així la via jurídica, si no es tenen en compte els arguments que defensa l’entitat ecologista, acudiran a Brussel·les, on ja s’estan investigant el de l’Ebre i més de cent plans hidrològics més.

En aquest sentit, segons la PDE, la Comissió Europea havia “recomanat” esgotar la tramitació administrativa a l’Estat espanyol. “Si la sentència surt negativa, la documentació s’incorpora automàticament a la queixa: no perdem res, reforcem la lluita i complim tràmits jurídics”, resumeix el portaveu ebrenc.

Els activistes ebrencs també han aprofitat a Madrid per reunir-se amb representants d’altres entitats i coordinar així la lluita a Europa. També la que s’està teixint davant el nou Pacto Nacional del Agua. Tot i les peticions de reunions, la PDE se sent ignorada. També lamenta la manca de suport i la “desídia” al territori.

 

Comentaris
X
X