El Col·legi d’Advocats de Tortosa veu “motius polítics” en l’empresonament cautelar dels líders de l’ANC i Òmnium

2018-03-04T21:43:16+00:00 17 d'octubre de 2017|Política| , , |0 Comentaris

La jutgessa de l’Audiència Nacional, Carmen Lamela, va enviar aquest dilluns a presó provisional als líders de l’ANC i Òmnium Cultural després de declarar. El tribunal els acusa del delicte de sedició com a “promotors i directors” de les protestes dels dies 20 i 21 de setembre a Barcelona, en el context de les detencions d’alts càrrecs del govern català (entre ells el rapitenc Lluís Salvadó).

En aquest sentit, la magistrada ha seguit el criteri de la Fiscalia i ha decretat presó incondicional i sense fiança pels dos Jordis. En l’auto argumenta que existeix el risc de fuga, de destrucció de proves i de reiteració en el delicte.

Per l’advocada i vicedegana del Col·legi d’Advocats, Marta Martínez, Sánchez i Cuixart no poden ser acusats de “sedició” perquè “en cap moment s’impedeix a la Guàrdia Civil intervenir”. “La gent acudeix voluntàriament a les concentracions que ells, o un conjunt de persones i associacions, convoquen i ho fan sense utilitzar la força”, apunta Martínez.

Martínez també ha lamentat que en aquest cas la justícia hagi actuat en tanta celeritat quan no ha fa en altres ocasions. “Els advocats del territori no estem acostumats a que vagin tant ràpid en altres assumptes que són més necessaris”, ha recordat l’advocada especialitzada en mediació.

Tant Jordi Sánchez com Jordi Cuixart poden fer font a penes de presó d’entre 8 i 10 anys si finalment se’ls sentencia culpables dels delictes de sedició. En el cas que fossin autoritats públiques la condemna pujaria a 15 anys. Pel que fa a la situació de presó preventiva, el Codi Penal marca un termini de 2 anys que pot ser prorrogable.

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=MpIzBAUi6I0&feature=youtu.be

 

 

Comentaris
X
X