L’Arxiu Comarcal de la Ribera d’Ebre recull material gràfic de l’1-O

2018-03-04T22:55:47+00:00 11 d'octubre de 2017|Cultura| |Tags: |0 Comentaris

Amb motiu de l’excepcionalitat dels fets succeïts aquell dia, a la Ribera d’Ebre es fa una crida a la ciutadania, entitats, partits polítics, associacions veïnals i institucions, per recollir i conservar tot el material audiovisual que serveixi de testimoni d’aquesta jornada a la comarca. La recollida de material (vídeos i fotografies) es fa amb l’objectiu de preservar la memòria col·lectiva i documentar els fets del referèndum. En aquesta línia, fa uns mesos i coincidint amb el desè aniversari de l’ACRE, Gemma Carim, presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, destacava el paper de l’Arxiu: “és el millor lloc on poden estar els nostres documents, per poder obrir la història dels nostres petits pobles a tot el món”.

El material relacionat amb els fets de l’1-O s’ha publicat a les xarxes, però des de l’Associació d’Arxivers-Gestors de Documents de Catalunya recorden que twitter, youtube, instagram o facebook no ofereixen garanties de preservació permanent ni d’accés futur, ja que pertanyen a companyies privades que, d’acord amb la seva política empresarial, poden eliminar-los quan ho creguin convenient.

Així qui vulgui despositar les fotos, vídeos o qualsevol altre material com cartells i fulletons, tant del dia 1 d’octubre com de tota la campanya prèvia i de les manifestacions posteriors, es poden posar en contacte amb l’Arxiu Comarcal de la Ribera d’Ebre acriberaebre.cultura@gencat.cat (977414372).

Comentaris
X
X