Des de temps remots Horta de Sant Joan s’ha caracteritzat per crear un producte típic de la seva terra, i és tan conegut entre els seus convilatans que any rere any li dediquen una festa sencera. És el mostillo, una espècie de melmelada dolça que s’ha recuperat gràcies a l’associació de dones del municipi.
Ens n’explica la seva recepta la presidenta del col·lectiu de Dones Bàrbara d’Horta de Sant Joan, Mercè Gil: “L’ ingredient principal és el most, en fem una reducció i li afegim farina i nous.
El poble d’Horta aprofita aquest dia per treure al carrer productes artesanals. Gent de totes les Terres de l’Ebre assisteix a aquesta festa de tardor que enguany celebra la seva tretzena edició. Però quin és l’èxit d’aquesta fira local?
Ho explica el secretari d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat, Joan Aregio, pregoner d’aquesta festa: “L’encert de les fires és trobar allò que les connecta en alguna cosa pròpia de l’entorn, i Horta de Sant Joan ho ha aconseguit”.
Des de fa dos anys aquesta mostra comparteix protagonisme amb la Fira del Vi i Tapes Selectes, el mateix nom ho indica, és la millor oportunitat per fer gaudir el paladar de grans i petits.
https://youtu.be/8BEAv4i7PQo