La Ràpita contraataca amb poesia la brutalitat policial de l’1-O

2018-03-04T20:04:42+00:00 7 d'octubre de 2017|Societat| , |Tags: |0 Comentaris

Un centenar de persones no s’han volgut perdre un dels actes més emotius dels que s’han fet a la Ràpita després de les cargues policials del passat 1 d’octubre. La plaça del Cóc ha acollit “Versos contra la violència”, un recital de poesia que ha comptat amb una gran participació d’escriptors i amants de la literatura de diferents pobles de les Terres de l’Ebre.

La iniciativa va néixer poc després de la batussa de la Guardia Civil davant del pavelló i com a reacció als més de vuitanta ferits que va deixar. Un dels organitzadors, Eduardo Margaretto, es trobava allí i recorda que “feia trenta anys que no veia tants antidisturbis. Gent de la Ràpita m’ha explicat que des de que existeix la democràcia mai s’ha vist això al poble”.

Entre l’associació cultural Mar de Fora de la Ràpita, de la que és cofundador Margaretto, i DiLlums d’Art al Forn, de Tortosa, van voler organitzar un recital en un bar del poble mariner. Però quan el nombre d’inscrits van superar la vintena el format va créixer i es va convocar dos recitals, un a la Plaça del Cóc de la Ràpita i l’altre al pavelló poliesportiu de Roquetes, que tindrà lloc aquest diumenge a les 12h.

A l’escenari han pujat una trenta de persones, la resta de la cinquantena d’inscrits ho faran diumenge a Roquetes. Gent de Tortosa, l’Ampolla, Deltebre, Camarles, Amposta o l’Ametlla del Mar han llegit versos i fragments de textos, propis o d’autors coneguts. Altres han interpretat peces de música. Molts eren escriptors i poetes del territori, però també han pujat lletraferits d’arreu del territori.

“Versos contra la violència” ha comptat amb l’ajuda dels ajuntaments de la Ràpita i Roquetes i la biblioteca Mercè Lleixà de Roquetes.

https://www.youtube.com/watch?v=-Umt9yMM5m0&feature=youtu.behttps://www.youtube.com/watch?v=-Umt9yMM5m0&feature=youtu.be

Comentaris
X
X