Un miler de persones rebutgen a la Ràpita la intervenció dels Mossos per part de l’Estat

2018-03-04T20:26:13+00:00 23 de setembre de 2017|Política| , |Tags: |0 Comentaris

Hi han participat l’alcalde de la població, el republicà Josep Caparrós, que precisament dilluns serà un dels alcaldes citats a declarar davant la fiscalia de Tarragona pel suport al referèndum. Aquesta circumstància no l’ha fet rebaixar el to del discurs, quan ha assegurat que “ha arribat l’hora dels ciutadans, i estem disposats a arribar fins al final: l’Ajuntament de la Ràpita hi arribarem” en al·lusió a que permetran que les urnes estiguen als llocs habituals, que Caparrós ha repassat davant els rapitencs.

L’acte també ha comptat amb la participació de tres diputats del Parlament: la tortosina Meritxell Roigé (PDeCAT), que ha vaticinat que “l’1 d’octubre no acabarà res, sinó que començarà tot” i ha insistit que malgrat els intents d’alterar-ho “als Mossos els controla el govern de la Generalitat”; el canareu Germà Bel (Junts pel Sí), que adverteix que després de fets com els viscuts aquesta setmana “no hi ha volta enrera”, i Assumpció Laïlla (Demòcrates), que ha fet una intervenció encesa per criticar que “l’Estat espanyol es pensa que no té límits” i per remarcar que “Catalunya va guanyar la independència la setmana passada, quan els ciutadans cantaven el ‘passi-ho bé’ als Guàrdies Civils, o quan van detindre catorze persones, entre les quals Lluís Salvadó”.

Salvadó, absent però molt present

Una de les persones que havien d’intervindre a l’acte és el secretari d’Hisenda, Lluís Salvadó. Dimecres va ser detingut en la macrooperació policial de la Guàrdia Civil a seus del govern català i les mesures imposades pel jutge l’obliguen a no participar en cap acte vinculat amb el referèndum. Això ha fet que ni tan sols pogués ser present entre el públic; això sí, la seua presència no ha sigut física però sí emocional, amb les nombroses al·lusions dels ponents i els aplaudiments constants del públic.

 

https://youtu.be/GdqFqgbzJTA

Comentaris
X
X