Una cinquantena d’alumnes aprendran música d’arrel a Tortosa

2018-03-04T21:43:58+00:00 13 de setembre de 2017|Cultura| , |0 Comentaris

L’equip de mestres està integrat per músics amb experiència reconeguda tant a les aules com als escenaris d’aquests gèneres musicals: Cati Plana, Jordi Fusté, Pau Puig, Arturo Gaya, Sergi Trenzano, Joan Cuscó, Sergi Molina; tots ells porten treballant en aquest projecte des dels seus inicis.

Segons Arturo Gaya, coordinador pedagògic de l’activitat, es tracta no només d’ensenyar uns instruments i un repertori sinó també els mecanismes de transmissió gràcies als quals aquesta música ha arribat fins a nosaltres: “L’escolta, la memorització, la imitació, la intuïció, el coneixement de la funció social i l’entorn… tots aquests valors han estat molt importants en la transmissió de la música tradicional i popular. És evident que avui tenim molts més mitjans per a aprendre música i la gràcia està en posar-los tots a l’abast de l’alumnat”.

Aula de Músiques de la Terra

L’Aula de Músiques de la Terra va començar la seua activitat a les Terres de l’Ebre l’any 1998, aleshores sota el paraigua de l’AMTP (Aula de Música Tradicional i Popular) que impulsava el Departament de Cultura de la Generalitat. Des del 2013 s’organitza de manera autònoma, compta amb el suport de l’Ajuntament de Tortosa, centra les seues activitats a la Casa de la Música (seu de l’Escola Municipal de Música) i continua rebent l’ajut de la institució catalana. També organitza el Jotacampus, que és l’Escola d’Estiu de l’Aula de Músiques de la Terra.

Els cursos comencen el pròxim mes d’octubre i el període de matriculació finalitza el pròxim 15 de setembre: http://lajota.cat/cur…/aula-de-musica-tradicional-i-popular/

L’oferta pedagògica per aquest curs:

CLASSES D’INSTRUMENT
Acordió diatònic. Mestra: Cati Plana.
Cant popular. Mestre: Arturo Gaya.
Dolçaina i Tarota. Pau Puig.
Guitarra i guitarró. Jordi Fusté.
Gralla. Joan Cuscó.
Percussió. Sergi Molina.

CLASSES COL.LECTIVES
L’Orquestrina de l’Aula Terra. Sergi Trenzano.
Jota cantada i vers improvisat. Arturo Gaya.

ASSIGNATURES TEÒRIQUES I DE CONTEXT
Etnomusicologia. Joan Cuscó.
Folklore. Arturo Gaya.
Llenguatge musical. Professorat de l’Escola Municipal.

GRUPS ESTABLES
Grup estable de Veu, Guitarra i Acordió. Dimecres.
Grup estable de Dolçaines i Percussió. Dimecres.

Comentaris
X
X